Aylık arşivler: Kasım 2011

Celtics Gözünü Chris Paul’e Dikti. Rondo’ya Gelenler Teklifleri Değerlendiriyor

Boston Celtics Rondo’nun yerine daha fazla skor üretebilecek bir oyun kurucu arıyor. Rondo çok iyi bir savunmacı ve iyi bir pozisyon hazırlayıcı olsa da skor üretimi son derece kısıtlı. Hiç bir şut tehdidinin olmaması top Rondo’nun elinden çıkınca Celtics takımını savunması daha kolay bir hale dönüştürüyor. Çok iyi bir delici olan Rondo’nun bilekler o kadar sert ki bitirebileceği turnikeleri kaçırıyor.

Kevin Garnett’in skor üretimi sadece orta mesafe şutlarla , Ray Allen’ın ki ise üç sayılık atışlarla sınırlanmış iken Celtics yönetimi Paul Pierce’in omuzlarındaki skor yükünü azaltmak istiyor. Rondo’yu takas ederek daha skorer bir oyun kurucu ve pivot almayı umut ediyorlar.

Ancak iş ligin en iyi oyun kurucusunu takıma katmaya geldiğinde Celtics pivot umutlarını bir kenara bırakıp, Rondo Chris Paul takasını gerçekleştirmeyi deniyor. Hem hücumda hem savunmada bana göre ligin bir numarası olan Chris Paul için ilk yapılan teklif reddedildi. Sözleşmesi bittiğinde Paul’u elinde tutma şansının son derece zayıf olduğunu bilen Hornets için Rondo takası fena durmuyor. Celtics yönetimi üçüncü bir takımı takasa dahil ederek, yapılanma dönemine girecek olan Hornets’e Rondo ile birlikte birkaç potansiyelli genç oyuncu göndermek için uğraş veriyor.

Brandon Roy’a Portland’dan Acı Haber

Çok değil bir kaç yıl önce kadrosu sorunlu oyuncularla dolu olan, Trail Blazers olan adına Jail ( hapishane) Blazers yakıştırmaları yapılan Portland takımı bugün geldiği yeri Brandon Roy’a borçlu. Son 4 yılda bu takımı, koç Nate McMillian ile birlikte, tekrar eski saygın günlerine taşıyan isim oldu.  Portland takımının sahibi Paul Allen’ın ise Roy’u takımdan kesmek istediği söyleniyor.

Brandon Roy bu takıma büyük emekler verdi. Karşılığında da milyon dolarlar aldı ancak ondan daha büyük paralar alıp karşılığını vermeyen oyuncular olduğunu biliyoruz. Geçirdiği ağır diz sakatlıklarından sonra Brandon Roy’un eski günlerine dönmesi çok zor gözüküyor.

Yeni NBA İş Sözleşmesine göre takımlar, imzalanacak anlaşmadan önce  oyunculara verdikleri kontratların birinden kurtulabilecekler. Bu oyuncuya alacağı ücretin tamamı ödenecek ancak ücret tavanın da o kontrat yer kaplamayacak. Brandon Roy takımdan kesilse dahi ücretin tamamını alacak ancak, şehirle ve taraftarla büyük bir bağ kurmuş ve takıma büyük emekler vermiş bir oyuncuyu henüz sahada nasıl oynayacağını görmeden dahi kesmeyi düşünmek hiç hoş bir davranış değil. Paul Allen twitter hesabını hakaret ve küfürle dolu çokça mesaj yağarken Portland nasıl bir yol izleyecek göreceğiz.

Brandon Roy’un alıcıları ise şimdiden sıraya girmiş durumda. Ligdeki diğer 29 takımın hepsi o pozisyonda dolu bile olsalar Roy’u takımda görmek isteyeceklerdir. Chicago Roy için en iyi tercih gibi gözüküyor. Miami’nin bu yaz yapacağı en iyi hamle ne yapıp edip Roy’un Chicago’ya gitmesini engellemek olacaktır. Pat Riley Allen’ı arayıp ikna turlarına başlarsa iyi olur…

Ekin Baş, “Günlük Başarılar Bizi Tatmin Etmez”

TKB2L takımlarında Güre Belediye Spor oynadığı son 4 maçı da farklı kazanarak rakiplerine göz dağı verdi..
 Geçen hafta deplasmanda oynadığı Mersin Üniversitesi maçını 51-73 kazanan körfezin melekleri bu hafta evinde oynadığı Dörtyol Belediyesi maçını da 105-66 gibi farklı bir skorla kazanmasını bildi.
  Bu iki maçı da farklı kazanmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Antrenör Ekin Baş sözlerine şöyle devam etti. ”Her geçen gün daha da  takım oluyoruz ve play off zamanı tam anlamıyla hazır olacağız  . Hedefim sadece maç kazanmak değil yukarıda 4 yabancı oyuncunun kadroda olduğu bir ligde nasıl Türk oyunculara ihtiyacı olunduğunu iyi bilen bir antrenörüm bu eksiklikler üzerine yoğunlaştığımızdan istediğimiz seviyeye gelmemiz daha fazla zaman alıyor ama bu oyuncularım için ligde kalıcı olmak demek ve bu oyuncularım bu emeğe değer” dedi . 

Botaş evinde Beşiktaş’ı Yendi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 6. hafta müsabakalarında Botaşspor evinde Beşiktaş ‘ı 64 – 56 mağlup etmeyi başardı. Maçın başından sonuna kadar zevkli ve çekişmeli geçen maçta maçın yıldızı 23 sayı atan Monica Wright oldu.

Avrupa kupalarında aldığı başarılı sonuçların ardından lig de de başarılı olup üst sıraları hedefleyen takımımız geçtiğimiz hafta İstanbul deplasmanı ‘nda İstanbul Üniversitesini yenmişti. Bugünde Beşiktaş’ı yenen kırmızı-beyazlı takımımız üst üste ikinci galibiyetini aldı.Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 6.haftasında Botaş, Menderes Spor Salonu’ndaBeşiktaş’ı 64-56’lık skorla mağlup etti. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede ev sahibi ekip, ilk yarıyı 30-32 geride tamamlamasına karşın özellikle dördüncü periyottaki etkili savunmasıyla salondan galibiyetle ayrıldı. 

Maçın devre arasında spora verdiği katkılardan dolayı Botaşspor Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin ŞanverdiGençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye bir plaket verdi. Amatör sporun her zaman yanında olan ve yaptığı yardımlarla bu spora hayat veren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a da Botaşspor takım kaptanı Nilay Kartaltepe çiçek vererek kutladı

Lakers, Rashard Lewis ve Baron Davis’i Radarına Aldı.

Lokavt resmen bitmese bile prensip anlaşmasına varıldıktan sonra transfer dedikoduları dökülmeye hemen başladı.

Washington ile 2 yıllık 43.8 milyon dolarlık sözleşmesi bulunan Lewis’in sözleşmesi ‘waive’ edilerek takımdan kesilmesi söz konusu. Kadrosuna uzun bir şutör eklemek isteyen Lakers’ın , Lewis waive edildiği takdirde, 2009 finallerinde Orlando formasıyla kendilerine karşı oynayan forvet ile yakından ilgilenecekleri konuşuluyor.

Aynı şekilde Baron Davis’in de Cleveland’dan kesilme ihtimali var. Bir önceki yazın en şık transferlerinden birisi olarak gözüken Steve Blake ve yılların fiziksel yorgunluğunun üzerine bu yaz mental olarak da çok yorulan Fisher’ın yetersiz kalması, Lakers’ı point guard pozisyonuna takviye yapmaya itiyor. Rahatlıkla ligin en iyi bir kaç oyuncusundan birisi olabilecek Baron Davis uzun yıllardır kendisini basketbola vermiyor ve eski günlerine yaklaşmasını kimse beklemiyor. Ancak Lakers yönetimi şampiyonluk uğruna oynamanın Davis’i ateşleyeceğini düşünüyor olmalı. Davis, üstün savunması, etkili şutları, kaliteli pasları ve atletikliğiyle komple bir oyuncu ancak vereceği katkıda birinci etken sahaya çıkarken ki kafa yapısı olacak.

Lokavt Bitiyor Taraflar Prensipte Anlaştı

Neler yaşanmadı ki bu lokavt sürecinde.  Çok çeşitli pazarlık taktiklerini ve blöfleri gördük. Neticede bir çoğu Amerikanın saygın iş adamı olan, yaşlı kurtlar, takım sahipleri görüşmelerden istedikleriyle çıktı.

Henüz anlaşma imzalanmadı ve üzerinde görüşülmesi gereken bir kaç konu var ancak resmen olmasa da lokavtın bittiğini söyleyebiliriz. Her maddenin üzeride anlaşıldıktan sonra anlaşmanın avukatlar tarafından hazırlanıp incelenmesi de bir hafta kadar süre alacak.

Şu anki plan  ligi 66 maç üzerinden oynatıp Hristiyanların Noel Bayramı 25 Aralıkta başlatmak. Öncesinde 1 haftalık Free Agent dönemi ardından 1 haftalık hazırlık kamplarıyla beraber takımlar hazırlık maçı oynamadan yeni sezona girecekler.

Ülke basketbolumuzun yetiştirdiği en büyük yıldız olma yolunda son hızla ilerleyen Enes Kanter’in sonunda basketbol oynamaya başlayacak olmasından dolayı mutluluk duyuyorum.

Boston Celtics – New York Knicks,  Miami Heat – Dallas Mavericks,  Chicago Bulls – Los Angles Lakers maçları şu an planlanan açılış günü oynanacak maçlar.

BOTAŞ’lı Sporculardan Örnek Davranış

BOTAŞ Kadın Basketbol Takımı oyuncularından örnek davranış. Adana ekibinin formasını giyen basketbolcular Dinamo Moskova zaferinin ardından, İstanbul’da Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli’nde düzenlenen organizasyona katılarak organlarını bağışladıklarını açıkladılar. Takım adına konuşan  Pelin Bilgiç, “Hepimiz potansiyel birer hastayız. O yüzden takım olarak organlarımızı bağışlayarak tüm hastalara destek olmak istedik. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda daha hassas olmalarını istiyoruz. Organ bağışı hayat kurtarır” dedi.  Gaziosmanpaşa Hastanesi  Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç.Dr. Şinasi Şahin de BOTAŞ Spor oyuncularına göstermiş oldukları örnek davranıştan ötürü birer teşekkür plaketi  sundu. BOTAŞ Genel Menajeri Abdullah Kutlu da sosyal sorumluluk projelerinin sonuna kadar destekçisi olduklarını ifade ederek, “Kızlarımız yarın (bugün) maçımız olmasına rağmen koşa koşa hastaneye geldiler ve organlarını bağışlamak istediklerini söylediler.  Onlarla gurur duyuyorum” diye konuştu.

Burhaniye Belediye Uzatmada Galip

TKB2L 6. hafta maçında deplasmanda Edremit Belediyespor ile karşılaşan Burhaniye Belediyespor normal süresi 58-58 biten maçta uzatma periyodu sonunda 64-72 galip geldi. Maç öncesi Burhaniyeli taraftarları taşıyan otobüsün salon bahçesine girdiği sırada taşlı saldırıya uğraması sonucu otobüs camları kırıldı. Bir taraftarın başının yarıldığı bir diğerinin de cam kırıkları nedeni ile yaralandığı olaylar yüzünden gerek salon içerisi gerekse salon dışındaki güvenlik tedbirlerinin alınmasını takiben salona alınan Burhaniye taraftarları maç boyu sürekli takımlarını destekleyerek galibiyette önemli pay sahibi oldular.

            Burhaniye Belediyespor Kulüp Başkanı Burak Ali SARI açıklamasında “ Maç öncesi bayan taraftarlarımızın da olduğu otobüsümüze yapılan saldırı ve yaralanmalar bizleri üzdü. Burhaniye Kulübü olarak Burhaniye Belediyespor – Edremit Belediyespor arasında oynanan futbol maçında 8 Eylül stadımızda hiçbir sıkıntı olmadan maç oynanmış, Edremit taraftarı çiçeklerle karşılanmıştır. Burhaniye – Edremit maçları derbi maçlarıdır. Bunun keyfine varmak gerekir. Pazar günkü basketbol maçına ilgi de oldukça fazla idi. Körfez bölgesinden basketbol severler tribünde yerlerini almışlardı. Ama neticesinde bu bir oyun. Kazanmak olduğu kadar kaybetmek de doğal. Ben takımımızın oyunundan, saha içi mücadelesinden, taraftarımızın takımımıza desteğinden ve tabii ki sonuçtan oldukça memnunum. Bu galibiyetten sonra bu hafta oynayacağımız Çankaya maçı daha da önem kazandı. Namağlup 2 takımın Burhaniye’de oynayacağı maçın da oldukça çekişmeli geçeceğini düşünüyorum.” dedi.

Akhisar Belediye, Maliye Milli Piyango’yu Evinde Geçti

 Akhisar Belediyespor 79 – Maliye Milli Piyango 64

Akhisar Belediyespor takımı Uşak Üniversitesi mağlubiyetiden sonra Maliye Milli Piyango karşısında rahat bir galibiyet alarak 2. Sıradaki yerini korudu.

İlk periyotta 13-0 gibi bir seri ile başlayan maçta, Mali piyango ağırlığını koyarak maçı 22-16’ya getirdi. Milli Piyango’lu oyuncu Arthur’u tutan Evren’in erken faul problemine girmesi ile 2. periyotta dengede giden maçta ilk yarı skoru 39-41 oldu.. 3. Periyotta kritik pozisyonlarda Tyrone’un devreye girmesi ile ibre Akhisar Belediyespor’dan yana döndü ve 3. Periyotta maça ağırlığını koyan Tyrone Nerdeyse takımı tek başına sırtlayarak maçı 58-52’ye taşıdı. 4. Periyota ise Antranör Zafer Aktaş taktisyenliği devreye girdi. Maç sonuna kadar kenarda beklettiği Engin’i bir anda sahaya dahil ederek boyalı alanda Maliye Milli Piyango’yu domine etti. 4. Periyodun ilk 5 dakikasında yaklaşık 15 sayı civarında farka ulaşan Akhisar spor zorlanmadan galip gelerek 2 puanın sahibi oldu.

Hakemlerin özellikle kritik pozisyonların bulunduğu 2 ve 3. Periyotta çok da iyi bir yönetim sergileyemedikleri maçta; Akhisar Belediyespor Basketbol severleri salonu doldurarak lig 2.’si takımlarını yalnız bırakmadılar.

İBK Evinde Kazandı

 

 

Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nin 4. haftasında sahasında konuk ettiği Bursa Büyükşehir Belediyespor karşısında 14 sayı geriden gelip sahadan 88-77 galibiyetle ayrılan İzmir Basketbol Kulübü bayrama mutlu girdi. Soyunma odasına 43-36 geride giren, 3. periyot 14 sayı geriye düşen ve son çeyreğe 8 sayılık dezavantajla giren İzmir temsilcisi son 1:30 dakikaya 73-70 önde girmiş ancak kalan bölümde 4’te 0 faul atınca karşılaşmanın uzatmaya gitmesini engelleyememişti. Uzatma periyodunda son çeyrekteki sert savunmasını sürdüren İBK 15-4’lük skorla sahadan 88-77 galip ayrıldı.

 İzmir Basketbol Kulübü’nde Eda Çulha 23 sayı, 11 ribaund ve Gizem Büyükyiğit 12 sayı, 10 ribaundla double-double yaparken Ekincan Doğru 17 sayı, Anna Pineda 15 sayı ve 9 ribaundla mücadele etti. Bursa temsilcisinde Nurten Erol’un 20 sayı ve 10 ribaundluk performansı takımını mağlubiyetten kurtarmadı.

 Karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada “oyuncularıyla gurur duyduğunu” vurgulayan İBK Antrenörü Anıl Tağtekin, “1994 doğumlu Eda’nın 23 sayı ve 1995 doğumlu Ekincan’ın 17 sayısının kendisini çok mutlu ettiğini ancak basketbolun bir takım oyunu olduğunu ve takımdaki tüm oyuncuların pozitif katkılarıyla karşılaşmadan galip ayrıldıklarını” söyledi.

 “Geçen sezon çok maç kaybetmiş bir takıma ABD’li oyuncu ilavesi yaparak lige başladıklarını” belirten Tağtekin “Sezona geç başladık ve sakatlıklardan dolayı tam takım halinde çalışma fırsatı bulamadık. Tecrübesizlik ve maç sonu oynayamamaktan dolayı iki maçımızı farklı kaybettik. Biz her hafta basketbolumuzu geliştiriyoruz. Bu olumlu etkiyi Bursa ekibi karşısında kırılma anlarını oynayıp maçı kazanarak gösterdik. Bu galibiyet bizim için yeterli değil. Basketbolumuzu geliştirmeye devam edip maç kazanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 Anıl Tağtekin sözlerini şöyle noktaladı. “Bu galibiyeti desteğini bizden esirgemeyen Başkanımız Sayın Cemil Tan’a ve maçlarımızda bizi yalnız bırakmayan ve salonu dolduran taraftarımıza hediye ediyor, tüm basketbol camiasının bayramını kutluyorum.

Botaş EuroCup’a İyi Başladı

EuroCup ‘ta mücadele eden takımımız Portekiz deplasmanında karşılaştığı Quinta Lombos takımını ezici bir üstünlükle 52-90 mağlup ederek fırtına gibi bir başlangıç yaptı.
Maça sert müdafa ve hızlı hücumlarla başlayan ekibimiz ilk çeyrek sonunda 7-24 ikinci çeyrek sonunda 22-47 ile soyunma odasına önde giren taraf oldu. Her periyotta farkı açarak oyununa devam eden kızlarımız sahanın her yerinde etkili bir oyun sergileyerek rakibine ezici bir üstünlük sağlamayı başardı.
Kızlarımız ilk maçların ardından 1. sıraya yerleşirken gurubun bir diğer karşılaşmasında bugün Horizont ile WBC Dinamo karşı karşıya gelecek.
Ekibimiz 10 Kasım 2011 Saat : 18:00 ‘da Horizont ile Menderes Spor Salonu ‘nda karşı karşıya gelecek.