Aylık arşivler: Ocak 2012

Özel Hedef Koleji Manisa Şampiyonu!

Manisa Özel  Hedef Koleji  Manisa İlinde Düzenlenen Yıldız Kızlar Okul Müsabakalarında tüm rakiplerini  yenerek Manisa Şampiyonu oldu.

Final karşılaşmalarında Salihli Kabazlı İlköğretim okulunu 20-0 ve Özel  Akhisar Kolejini  83-9 gibi farklı bir skorla yenerek mutlu sona ulaştı.

Eğitim koordinatörü Semih Balaban  yaptığı açıklama 2009 yılında kurulan okulumuz  Eğitimde olduğu gibi kültür,sanat ve spor alanında  başarıya ulaşmak için öğrencilere karşılıksız eğitim bursu vermekteyiz .2011-2012 Öğretim yılında Turgutlu Belediye Spor Basketbol Kulübü Oyuncularını burslu olarak okulumuza aldık. Bu başarıda emeği gecen herkesi kutluyor başarıların devamını diliyorum dedi.

Manisa Belediye İyi Yolda!

EBBL’ye katıldığı ilk senesinde önemli işlere imza atan Manisa Belediye TB3L’de mücadele etme hakkını kazandı. Takımın başarılı antrenörü Ekrem Öztürk, “büyük emek harcanan bir organizasyonuz. İlk sene için hedeflerimize ulaştık. Artık kalan dönemde takımımıza eğer istediğimiz standartlara uyarsa bir oyuncu takviyesi yapıp, ligde gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Artık oyuncularımıza çok daha büyük işler düşüyor. Bizde onlara her yönden deste olmaya çalışıyoruz. Başta bizden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e, Kulüp Başkanımız Sayın Cenk Ergün’e ve basketbol şube sorumlumuz Sayın Emre Akpnar’a teşekkür ederiz” dedi.

BOTAŞ ÇEYREK FİNAL YOLUNDA!

İlk maçı 11 sayı farkla kaybeden Botaşspor’a, Mondeville karşısında 12 fark gerekiyor..

Sen Botaşsın,başarırsın..

 Botaşspor, Fransa’nın Uso Mondeville takımını yenerek çeyrek finale çıkmak istiyor..Yarın(bugün) Menderes Spor Salonunda oynanacak olan zorlu karşılaşma saat 19.00’da başlayacak.İlk maçı deplasmanda 69-58 kaybeden Botaşspor, Adana’daki maçı 12 sayıyla kazanması halinde üçüncü kez Avrupa Kupalarında ilk 8 takım arasına girmeyi başaracak..Daha önce Avrupa’da final oynamayı da başaran Kırmızı-Beyazlı takım taraftarının desteğiyle çeyrek finale çıkmak istiyor..

Botaşspor Genel menejeri Abdullah Kutlu, 11 sayılık farkın kapanabilecek bir fark olduğunu, Botaşspor’un geçmişte bu tip başarıları elde ettiğini söyledi. Kutlu, Adanalı basketbolseverlerin desteğiyle Fransız ekibini 12 sayıyla yenip bir üst tura adlarını yazdırmak istediklerine dikkat çekti. Botaşspor Koçu Olcay Orak, 80 dakikalık rövanşlı maçın ilk ayağını 11 sayıyla kaybettiklerini ancak ikinci maçı 12 sayı ve üzerinde kazanabileceklerini belirterek, ”Taraftarımız en büyük gücümüz olacak.Adanalılar salonu doldurup bize destek olurlarsa geçmişte elde ettiğimiz başarıları tekrar elde edebiliriz.Bu çocuklar yürekleriyle oynuyorlar, sadece onlara destek olalım”dedi.

 BOTAŞSPOR’UN AVRUPA’DAKİ BAŞARILARI

1999-2000 SEZONU

Avrupa Kupası çeyrek finali

2000-2001 SEZONU

Avrupa Kupası finalisti(Avrupa’da final oynayan ilk Türk takımı)

2006-2007 SEZONU

Avrupa Kupası ilk 16

2007-2008 SEZONU

Avrupa Kupası ilk 16

2008-2009 SEZONU

Avrupa Kupası ilk 32

2009-2010 SEZONU

Avrupa Kupası ilk 16

 

BOTAŞ’IN AVRUPA’DA BU SEZON ALDIĞI SONUÇLAR

USO Mondeville-Botaş   :69-58

Botaş-Horizont                 :70-57

Horizont-Botaş                 :70-90

Botaş-Dinamo Moscova          :84-63

Dinamo Moskova-Botaş         :75-89

Lobmos-Botaşspor           :52-90

Botaş-Lombos                   :80-47

Botaş çeyrek finali istiyor!

Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’nde Ceyhan Belediyespor’u 88-83 yenerek moral bulan Botaşspor, perşembe günü oynayacağı Avrupa Kupası’nda Fransa’nın Mondevilli takımını 12 sayı farkla yenerek adını çeyrek finale yazdırmak istiyor.

Mondeville karşılaşması öncesinde Hilton Oteli’nde bir basın toplantısı düzenleyen Botaşspor Genel menejeri Abdullah Kutlu,Baş Antrenör Olcay Orak, takım Kaptanı Nilay Kartaltepe ve ikinci Kaptan Naile Çırak, Adanalıların desteğiyle çeyrek finale çıkmak istediklerini söylediler.

Botaşspor Genel Menejeri Abdullah Kutlu, Fransa’da oynadıkları Mondeville karşılaşmasında iyi basketbol oynadıklarını ancak Fransız taraftarlarının takımlarına büyük destek verdiklerini hatırlatarak,”Perşembe günü oynayacağımız karşılaşma bizim için gerçekten önemli. Adanalı basketbolseverlerin desteğiyle 11 sayılık farkı kapatıp turu geçmek istiyoruz.Bunun içinde Menderes spor salonunun dolmasını ve son ana kadar Adanalalırın takımımızı desteklemelerini istiyoruz”dedi..

Kırmızı-Beyazlı ekibin Baş  Antrenörü Olcay Orak, Ceyhan Belediyespor galibiyetiyle moral bulduklarını ve çeyrek finalı sçok istediklerini ifade etti.Avrupa’da finali hedeflediklerini hatırlatan Olcay Orak,”Botaşspor 10 yıl önce Avrupa’da final oynadığında Menderes spor salonunda Adanalılar oturacak yer bulamıyorlardı, birçok seyircimiz dışarıda kalıyordu.Avrupa’da finale kadar gidip aynı atmosferi yakalama şansımız var.Perşembe günü taraftarımızın desteğiyle turu geçip,çeyrek finale çıkacağız” ifadelerini kullandı..

Ceyhan Belediyespor galibiyetinin kendilerine büyük moral verdiğini kaydeden takım Kaptanı Nilay Kartaltepe,ilk maçta 11 sayıyla yenildikleri Mondeville ekibini eleyebilecek güçte olduklarını açıkladı.. Ceyhan maçında 15 asistle oynadığını hatırlatan Nilay,Fransa maçında önemli olanın asist değil turu geçmek olduğuna dikkat çekti.. Takım olarak iyi oynadıklarını vurgulayan Kartaltepe,11 sayılık farkı kapatabileceklerini sözlerine ekledi..

Takımın İkinci Kaptanı Naile Çırak da,Botaşspor’un geçmişte büyük başarılara imza attığını ve perşembe günü bir kez daha başarılı olacağını anlatarak,”Biz tur için hazırız.Takım olarak turu geçeceğimize inandık.Maçın başından sonuna kadar taraftarımızın yanımızda ve yakınımızda olmalarını istiyoruz.Onların desteğiyle başarılı olacağız.Sakatlığım bazen iyi oynamamı etkiliyor,sorumluluktan kaçmıyoruz,sadece sakatlığın beni etkilediğini düşünüyorum”diye konuştu..

Vestel Spor’da Yeni Yapılanma Dönemi

Vestelspor Kulübü basın sözcüsü Buğra Erdoğan, Maliye Milli Piyango karşılaşması sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ” Tecrübeli hocamızla yeni bir yapılanma sürecine girmiş bulunmaktayız. Bu süreçte almamız gereken kararlar olacağının da farkındayız. Yeni yapılanma sürecindeki sistemimize adapte olamayacak oyuncularımızla vedalaşmamız, hedeflediğimiz sistemin bir gerekliliği olarak görmekteyiz. Bu vedalaşmamalarımızın hem kulübümüz hem de oyuncularımız açısından doğru olacağını düşünmekteyiz. Takımın eksik plan pozisyonlarına özellikle yabancı oyuncu takviyesi konusunda çalışmalarımız karar aşamasına gelmiş durumdadır. Performans sorunu yaşayan oyuncularımızın yerine yeni oyuncu takviyelerimiz ve yeni sistemimizle iyi basketbol oynamaya aday Vestelspor çok yakında tüm spor severlerin huzurunda olacaktır.”

Kelley Cain Güre Belediyespor’da!

Güre Belediyespor 2.03 cm boyundaki Kelley Cain ile imzaladı. Görüşlerini dile getiren Belediye Başkanımız Kamil Saka ” İyi bir takımız Antrenörümüzün ve oyuncularımıza çok güveniyorum ” . dedi antrenörümüz Ekin Baş İse ” Uzun zamandır takip ettiğim NCAA’ in önemli oyuncularından Kelley ile imzalamak takımımıza güç kattı Tennesse Universitesin’de de şampiyonluk yaşamış Amerika 18 yaş altı milli takımında altın madalya almış bir oyuncu , yabancı oyuncu tercihimizde de genç yetenekli bir oyuncudan yana kullandık 89 doğumlu olmasına rağmen önümüzdeki sezon bir çok 1. Lig kulübün de isteyeceği bir oyuncuyu kadromuza katarak çıtayı biraz daha yükselttiğimizi düşünüyorum. Transferde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sn. Kamil Saka olmak Üzere tüm yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum ” dedi .