Aylık arşivler: Şubat 2016

Tofaş kadrosunu Jarvis Williams ile güçlendirdi

Sezonun kalan bölümü ve play-off’lar için TOFAŞ kadrosunu Jarvis Williams ile güçlendirdi.

Türkiye Basketbol Ligi’nde zirvedeki yerini koruyan TOFAŞ, Polonya’nın WSK Slask Wroclaw takımında forma giyen 2.03 boyundaki uzun forvet Reigarvius Jacquez (Jarvis) Williams’ı sezon sonuna kadar kadrosuna kattı.

23 yaşındaki Amerikalı oyuncu 2015 yılında Murray State Üniversitesi’nden mezun oldu. Burada iki sezon forma giyen Williams, ilk senesinde 29 maçta 14.6 sayı ve 10.4 ribaund ortalaması ile mücadele ederken, ikinci sezonunda da 35 maçta 15.7 sayı ve 8.4 ribaundluk performans sergiledi.

2015-2016 sezonuna Polonya’da WSK Slask Wroclaw takımıyla başlayan Jarvis Williams burada 20 maçta forma giyerken 29.4 dakika, 17 sayı ve 8.6 ribaund ortalamasıyla mücadele etti.

Jarvis Williams 1 Mart Salı günü (yarın) Bursa MedicalPark Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçecek.

TOFAŞ’ın son transferi Jarvis Williams bugün sağlık kontrolünden geçti.

 

Jarvis Williams Sağlık Kontrolünden geçti

2015-2016 sezonuna Polonya’nın WSK Slask Wroclaw takımında başlayan TOFAŞ’ın yeni transferi uzun forvet Jarvis Williams Bursa MedicalPark Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen tetkiklerde 23 yaşındaki oyuncuda herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadı.

 

Williams akşam gerçekleştirilecek antrenmana katılarak TOFAŞ’la ilk çalışmasına çıkacak.

 

Banvit, Armani Milano Maçı için İtalya’da

Banvit Eurocup Son 16 ikinci karşılaşmasında İtalyan temsilcisi Emporio Armani Milano takımına konuk oluyor. İlk karşılaşmada rakibine 69 – 72 mağlup olan Banvit Mediolanum Forum’da oynanacak olan mücadelede 4 sayı ve üzeri kazanırsa Eurocup’da Çeyrek Final’e yükselecek.

İtalya’nın Milano şehrinde Çarşamba akşamı oynanacak Eurocup Son 16 ikinci karşılaşmasında Banvit İtalyan temsilcisi Emporio Armani Milano takımına konuk oluyor. Mediolanum Forum’da saat 21:00’de başlayacak bu önemli karşılaşma NTV Spor’dan canlı yayınla ekranlarda olacak.

Banvit geçtiğimiz hafta Bandırma’da oynanan mücadelede Emporio Armani Milano’ya 69 – 72 mağlup olmuştu. Seride oynanacak bu ikinci karşılaşmada Banvit 4 sayı ve üzeri kazandığı takdirde Eurocup’da Son 8 takım arasına kalarak Çeyrek Final’e yükselecek. Eurocup’da bu karşılaşma ile birlikte 87.maçına çıkacak olan Banvit, bu kupada bugüne kadar oynadığı 86 karşılaşmada 47 galibiyet ve 39 mağlubiyet alarak %54 galibiyet yüzdesi elde etti. Eurocup’da Banvit’in Amerikalı oyuncusu Dominique Johnson 14,5 sayı ortalaması ile oynarken, Banvit’in Fransız yıldızı Adrien Moerman 8,6 ribaund ortalaması yakaladı. Courtney Fortson 5,7 asist ortalaması ile katkı yaparken Jackie Carmichael ise 0,9 blok ortalaması ile takımdaki en yüksek blok ortalamasına sahip isim.

banvit-milano

Acıbadem, Melihşah Üniversitesi’ni Mağlup Etti

Türkiye Basketbol Ligi (TBL)’nin 23. haftasında evinde Acıbadem Üniversitesi’ni konuk eden Melikşah Üniversitesi rakibine 87-74’lük skorla mağlup oldu ve ligdeki 15. yenilgisini aldı.
melihsah-acibadem-üniversitesiMelikşah Üniversitesi maça Bulut Altın, Jeremy Ingram, Hadi Doğan, Azizcan Özdemir ve Curtis Kelly beşiyle başladı. Maçın ilk dakikalarında üstün bir oyun ortaya koyan Acıbadem Üniversitesi ilk çeyreği 28-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Melikşah Üniversitesi farkı bir ara 4 sayıya düşürse de konuk ekip soyunma odasına 47-35 üstün gitti. Üçüncü çeyrekte farkı 27 sayıya kadar çıkaran Acıbadem Üniversitesi son çeyreğe 77-50 önde girdi. Son çeyrekte farkı kapatamayan Melikşah Üniversitesi maçtan 87-74’lük skorla mağlup ayrıldı.
Melikşah Üniversitesi’nde Jeremy Ingram 25 sayı, 1 ribaunt, 5 asist, Hadi Doğan 11 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, Curtis Kelly 10 sayı, 7 ribaunt, 2 asistle oynadı.
Acıbadem Üniversitesi’nde ise, Sharrod Ford 30 sayı, 10 ribaunt, 2 asist, Keydren Clark 26 sayı, 1 ribaunt, 6 asist, Kerem Tunçeri 14 sayı, 1 ribaunt, 7 asistle galibiyette büyük rol oynadı.
Maç sonrası basın toplantısında konuşan Melikşah Üniversitesi baş antrenörü Halil Atlı şunları söyledi:
“ Öncelikle Acıbadem Üniversitesi’ni tebrik ediyorum. Maça istediğimiz gibi başlayamadık. Üçüncü çeyreğin son beş dakikası ile son çeyrekte sahaya enerji koymaya çalıştık. Ama bu göstermiş olduğumuz enerjiyi maçın geneline yaymamız gerekiyor. Son haftalara baktığımızda en büyük eksiğimizin bu olduğunu düşünüyorum. “

Gelişim Koloji Tofaş’a ilk Yenilgisini Tattırdı

Türkiye Basketbol Ligi 23. hafta maçında TOFAŞ deplasmanda konuk olduğu Gelişim Koleji’ne çekişmeli geçen mücadele sonunda 80-78 mağlup oldu ligdeki ilk yenilgisini almış oldu.

Sağlık nedenlerinden dolayı takımla birlikte İzmir’e gelmeyen Orhun Ene’nin yerine Başantrenör olarak Yalçın Küçüközkan TOFAŞ’ın başında yer aldı.

Gelişim Koleji Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye TOFAŞ, Barış, Mejia, Caner, Ümit ve Kaya beşiyle başladı. Karşılaşma başında her iki takım da kolay sayılar bulurken 5. dakikayı Bursa temsilcisi 12-10 önde geçti. Bu dakikadan sonra Barış Ermiş’le hem içeriden hem de dışarıdan bulan TOFAŞ farkı 8 sayıya (10-18) kadar çıkardığı periyodu 27-22 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk bölümünde TOFAŞ skor anlamında ilk çeyreğin biraz gerisinde kalsa da Yiğit Arslan ve Barış Ermiş’le dışarıdan etkili olmaya başlayınca farkı yeniden açtı ve 16.20’de skoru 41-29’a getirdi. Kalan bölümde Feyzi ve Marvin’le oyuna yeniden ortak olan Gelişim Koleji farkı kapattı ve son 1 dakikaya Bursa temsilcisi 4 sayı farkla önde girdi. 43-39. Kalan bölüm karşılıklı sayılarla geçildi ve devreyi TOFAŞ 48-43 üstün tamamladı.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Kırmızı Beyazlılar beş dakikalık bölümde rakibine sadece üç sayı şansı verirken 25. dakikayı 54-46 önde geçti. Bu dakikadan sonra içeriden ve dışarıdan sayılar üreten Gelişim Koleji önce farkı eritti ardından da 27.06’da Feyzi’yle skora dengeyi getirdi: 54-54. Kalan bölümde TOFAŞ yeniden üstünlüğü eline geçirse de final periyoduna 59-59’luk eşitlikle girildi.

Dördüncü çeyreğe iyi başlayan Gelişim Koleji Feyzi’nin köşeden kaydettiği üç sayılık basketle 65-64 öne geçti. Rakibi karşısında hücumda bu dakikalarda sayı bulamayan TOFAŞ, Marvin’in smacıyla 32.26’da 4 sayı geri düştü: 70-66. İzmir ekibi Emir’den de skora katkı alında 35. dakikada skor 77-68 oldu. Kırmızı Beyazlılar rakibi karşısında Sammy Mejia ile farkı azaltmaya çalışırken son iki dakikaya 79-75 Gelişim Koleji üstünlüğüyle girildi. Kalan bölümde TOFAŞ farkı ikiye indirirken son hücumda Sammy Mejia ile topu iyi kullanamayan Kırmızı Beyazlılar sahadan 80-78 mağlup ayrıldı ve ligdeki ilk yenilgisini Gelişim Koleji karşısında almış oldu.

Bandırma Kırmızı Taraftarının Desteğini Bekliyor

Türkiye Basketbol Ligi 23.hafta karşılaşmasında Bandırma Kırmızı 28 Şubat Pazar günü saat 13:30’da sahasında Afyon Belediye’yi misafir ediyor. Kırmızılı gençler ligde oynayacağı bu zorlu karşılaşmada seyircisinin desteğini bekliyor.
Geçtiğimiz hafta Bursa’da Tofaş takımı ile karşılaşan Bandırma Kırmızı sahadan 84 – 59 mağlubiyetle ayrılmıştı. Afyon Belediye ise kendi sahasında konuk ettiği Akhisar Belediye’ye 71 – 72’lik skorla mağlup olmuştu. Ligde Bandırma Kırmızı’nın Amerikalı oyun kurucusu Phil Greene 17,7 sayı ortalaması ile oynarken, Metehan Akyel ise 7,3 ribaund ortalaması yakaladı. Bandırma Kırmızı’nın başarılı genç oyuncularından İsmail Cem Ulusoy ise 4,8 asist ortalaması ile mücadele etti. Bandırma Kırmızı kendi sahasında oynayacağı bu önemli karşılaşmada seyircisinin desteğini bekliyor.

bandirmakirmızı-turkiyebasketbolligi

TBL’de oynanacak olan 23.hafta karşılaşmaları şu şekilde oluşmuştur;

26 Şubat 2016, Cuma
14:00 Gelişim Koleji – Tofaş Gelişim Koleji SS
14:30 Finalspor – Best Balıkesir Final Okulları SS
15:00 İstanbul DSİ – Mamak Bld.Ankara DSİ İstanbul DSİ SS
18:00 Melişah Üniversitesi – Acıbadem Üniversitesi Recep Mamur SS

27 Şubat 2016, Cumartesi
15:00 Akhisar Belediye – Socar Spor Akhisar Belediye SS
15:00 Pertevniyal Gençlik – Eskişehir Basket Bayrampaşa SS
16:00 Adanaspor – Sakarya BŞB Basketbol Menderes Spor Salonu
17:00 Sinpaş Denizli Basket – Gediz Üniversitesi Pamukkale Üni. SS

28 Şubat 2016, Pazar
13:30 Bandırma Kırmızı – Akhisar Belediye BanvitKaraAliAcar SS

Tofaş, Gelişim Koleji Maçına Hazır

tofas-gelisim kolaji

 

 

 

 

 

 

 

 

Ligde 23. haftanın açılış maçında TOFAŞ yarın İzmir’de Gelişim Koleji’ne konuk olacak.

Türkiye Basketbol Ligi 23. hafta maçında TOFAŞ, 26 Şubat Cuma günü saat 14.00’te Gelişim Koleji Spor Salonu’nda Gelişim Koleji’ne konuk olacak. Mücadeleyi Uğur Özen, Can Mavisu ve Duhan Köyiçi hakem üçlüsü yönetecek.

Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan maçta TOFAŞ rakibini 89-73 yenmeyi başarmıştı.

Bu maç öncesinde Kırmızı Beyazlılar’da cezalı olan Kaloyan Ivanov dışında eksik oyuncu bulunmuyor.