Aylık arşivler: Mart 2016

Banvit’ten Otizmli Çocuklara Ziyaret

Banvit Basketbol Kulübü yoğun antrenman ve maç programının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de devam ediyor. Pazar günü Bandırma’da oynanacak Torku Konyaspor karşılaşmasının hazırlıklarına devam eden turuncu-yeşilli ekip sabah antrenmanı sonrası Bandırma Otizm ile Kardeşlik Derneği’ne ziyarette bulundu.

Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Zeytingöz, Baş Antrenör Selçuk Ernak ve oyuncuların tam kadro olarak katıldığı ziyarette dernekteki öğrenciler ve öğretmenleriyle bir araya gelen teknik heyet ve oyuncular, bolca sohbet etme ve öğrencilerle oyunlar oynama şansı buldular. Yanlarında getirmiş oldukları hediyeler ile öğrencileri gülümsetmeyi başaran Banvit Basketbol Kulübü ekibi tüm okul çalışanları ve öğrencileri hafta sonu oynanacak Banvit-Torku Konyaspor maçına davet etti. Oldukça keyifli bir ortamda geçen ziyaret toplu fotoğraf çekimi ve tekrar bir araya gelme sözü ile sona erdi.   

Tofaş’ın Oyuncuları Öğrencilerle Buluştu

Ligde hafta sonu sahasında Gediz Üniversitesi’ni konuk edecek olan TOFAŞ’ta genç oyuncular Berkan Durmaz, Muhsin Yaşar, Jarvis Williams ve Yardımcı Antrenör Yalçın Küçüközkan’la Pazarlama Sorumlusu Mesut Gökçe bugün Koç Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu.

 

Türkiye Basketbol Ligi’nin 29. haftasında 2 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’de TOFAŞ Spor Salonu’nda Gediz Üniversitesi’ni konuk edecek olan TOFAŞ bu maç öncesinde ‘TOFAŞ Okullarda” projesi kapsamında Nilüfer Koç Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Okula ilk girişten itibaren başarılı sporculara büyük ilgi gösteren öğrenciler düzenlenen söyleşide de basketbol ve oyuncular hakkında merak ettiklerini sorma fırsatı buldu.

 

Basketbol ve eğitimin nasıl bir arada yürüdüğünü merak eden öğrencilere TOFAŞ’lıların ortak yanıtı ”Özveri ve disiplin’ oldu. Yalçın Küçüközkan kendisinin de altyapı basketbol takımında oynayan oğlunun olduğunu belirterek, ”Kendi oğlumla konuştuğumuz zaman ona söylediğim bir şey var eğitim olmadan hayatta başarının olmayacağı. Sporculuk hayatınız bir yere kadar devam eder. Bu yüzden de elinizde spor dışında bir mesleğinizin olması çok önemli. Bu yüzden de her iki alanda da disiplinli olarak başarıya ulaşmak mümkün” diye konuştu.

 

Kırmızı Beyazlı takıma ligin ikinci yarısında katılan Amerikalı oyuncu Jarvis Williams Bursa’ya ve TOFAŞ’a geldiği için çok mutlu olduğunu belirtti. Genç oyuncu takımdaki herkesin kendisine çok iyi davrandığını ve bunun da uyum sürecini hızlandırdığı söylerken, Bursa’yı da çok sevdiğini cümlelerine ekledi.

 

Sporun kendilerine ne kattığının sorulması üzerine Berkan Durmaz spor sayesinde bir çok insanla tanıştıklarını söylerken, ”Milli takımlarla olsun kulüp takımlarıyla olsun bir çok farklı ülke ve şehir görüyoruz. Bu sayede faklı kültürlerle tanışma fırsatımız oluyor. Bu bence herkesin isteyeceği bir şey. Sporcular olarak bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmiş oluyoruz” diye konuştu.

 

Muhsin Yaşar’a basketbola nasıl başladığının sorulması üzerine genç pivot, küçük yaşlarda futbol oynamaya meraklı olduğunu ama çevresindeki insanların boyunun uzun olmasından dolayı onu basketbola yönlendirdiklerini belirtti. Muhsin, ”Şu an iyi ki basketbola yönelmişim diyorum. Çünkü basketbol oynamaktan zevk alıyorum ve bu sene de TOFAŞ A Takımında kendi adıma önemli süreler alıyorum. Bu da beni motive ediyor” diye konuştu.

 

Söyleşi sonunda Koç Ortaokulu Müdürü Muharrem Keskin katılımlarından dolayı TOFAŞ ekibine teşekkür ederken günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi. Ziyaret sonunda öğrenciler Berkan Durmaz, Muhsin Yaşar ve Jarvis Williams’tan imza alıp fotoğraf çektirmek içinse adeta yarış içine girdi.

Büşra Akbaş Ekiz Yumurta Foça’da

Ekiz Yumurta Kadroya Son Rötuşu Yaptı

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’ni lider tamamlayıp 2. Lig E Grubu’ndaki ilk 3 maçını da kazanan Ekiz Yumurta Foça Basketbol kadrosunu önemli bir oyuncuyla güçlendirdi. Gözünü 8’li Final’e diken yeşil-beyazlı ekip, Botaş’ın 21 yaşındaki genç oyun kurucusu Büşra Akbaş‘ı sezon sonuna kadar kiralık olarak renklerine kattı.

Kariyeri boyunca Botaş‘ta ter döken 1.71 boyundaki başarılı guard, tüm altyapılarda Milli Takım formasını giydi. 2 Türkiye Şampiyonluğu, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük yaşayan Büşra, genç yaşına rağmen yaşadığı başarılar zincirine bir yenisini Ekiz Yumurta Foça Basketbol’da eklemek istediğini söyledi.

21 yaşında olmasına rağmen milli takım tecrübesini Botaş ile EuroCup’ta 2 sezonda oynadığı 14 maçla süsleyen Büşra, Ekiz Yumurta Foça Basketbol’u tercih etmesindeki en büyük nedenin takım içindeki arkadaşlık ve kurumsal yapının güçlülüğü olarak açıkladı. Büşra, “İlk kez Botaş dışında bir takımda forma giyecek olmanın heyecanını yaşıyorum. Botaş’taki başarılı çizgimi yeni takımıma da yansıtıp hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı Play-off’larda

Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol 2. Ligi 21. haftasında kendi evinde konuk ettiği İstanbul Teknik Üniversitesini 94-63 mağlup etti.  Zirve Üniversitesi normal sezonda ilk 5 arasında Olup play-off’a kalmayı garantiledi.

Maça iki takım da kontrollü başladı ve karşılıklı atılan sayılarla ilk çeyreği Zirve Üniversitesi 22-18 önde kapattı. 2. periyotta takım rotasyonunu iyi kullanan Gaziantep temsilcisi farkı açtı ve ilk yarı 52-33’lük skorla tamamlandı. 3. çeyrekte Zirve Üniversitesi’nin etkili hücumlarına dur diyemeyen İstanbul Teknik Üniversitesi farkın daha da açılmasına engel olamadı ve son çeyreğe 29 sayı farkla geride girdi. Maçın son çeyreğinde rahat bir oyun sergileyen Zirve Üniversitesi 94-63 skorla salondan galip ayrıldı.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Zirve Üniversitesi Basketbol Takımını ve teknik ekibi almış olduğu galibiyetten ötürü kutluyorum. Play-off’larda takımımıza başarılar diliyorum. Ümit ediyorum ki orada da güzel galibiyetler alarak sezonu istediğimiz yerde bitiririz.” dedi.

TBL’de 28. Hafta Başlıyor

Türkiye Basketbol Ligi’nde 28. hafta, 25 Mart Cuma günü oynanacak dört karşılaşma ile başlayacak.
Haftanın açılış maçında Final Spor ile Pertevniyal karşılaşacak. Mücadele 14:30’da start alacak. Ligde 28. hafta 27 Mart Pazar günü 14:00’da oynanacak Adanaspor-İstanbul DSİ karşılaşmasıyla sona erecek.

TBL’de 28. haftanın programı şu şekilde:

Tarih|Saat Salon A Takım B Takım
25.03.2016 14:30 Final Okulları Spor Salonu FİNAL SPOR PERTEVNİYAL GENÇLİK
25.03.2016 16:00 Acıbadem Üniversitesi Spor Salonu ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SOCAR SPOR
25.03.2016 16:00 Gediz Ünv. Spor Salonu GEDİZ ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA KIRMIZI
25.03.2016 16:00 Mamak Belediyesi Spor Salonu MAMAK BLD. ANKARA D.S.İ. TOFAŞ
26.03.2016 16:00 Kurtdereli Spor Salonu BEST BALIKESİR MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ
26.03.2016 17:00 Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu SİNPAŞ DENİZLİ BASKET GELİŞİM KOLEJİ
26.03.2016 17:00 Anadolu Üniversitesi Spor Salonu ESKİŞEHİR BASKET AFYON BELEDİYESİ
26.03.2016 19:00 ATATÜRK Spor Salonu SAKARYA BŞB BASKETBOL AKHİSAR BELEDİYE
27.03.2016 14:00 Menderes Spor Salonu ADANASPOR İSTANBUL D.S.İ.

TOFAŞ ANKARA MAMAK BELEDİYESİ DSİ DEPLASMANINDA

Ligde artık son bölüme girilirken Kırmızı Beyazlılar zorlu Ankara deplasmanında Mamak Belediyesi DSİ karşısında galibiyet arıyor.

Türkiye Basketbol Ligi 28. hafta maçında TOFAŞ, 25 Mart Cuma günü saat 16.00’da Mamak Belediye Spor Salonu’nda Ankara Mamak Belediyesi DSİ’ye konuk olacak. Mücadeleyi Taner İbin, Abdullah Koputan ve Serdar Saraç hakem üçlüsü yönetecek.

İki takım sezon öncesinde Bergama’da düzenlenen Galenos Cup’ta ilk kez karşı karşıya gelirken TOFAŞ sahadan 90-60’lık galibiyetle ayrıldı. Ligin ilk yarısında Bursa’da oynana maçı da Kırmızı Beyazlılar 86-67 kazanmayı başarmıştı.

Bursa temsilcisinde cezalı olan Kaloyan Ivanov dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Bulgar oyuncu Ankara Mamak Belediyesi DSİ maçıyla birlikte 8 maçlık cezasını tamamlamış olacak.

HALİL ATLI: “GALİBİYET SERİMİZİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ”

Türkiye Basketbol Ligi (TBL)’nin 28. haftasında cumartesi günü deplasmanda Best Balıkesir ile karşılaşacak olan Melikşah Üniversitesi maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Ligde son 4 haftayı galibiyetle kapatan turuncu-beyazlı ekipte tek hedef bu zorlu deplasmandan da mutlu ayrılmak. Best Balıkesir maçıyla ilgili konuşan Melikşah Üniversitesi Baş Antrenörü Halil Atlı, galibiyet serisine devam etmek istediklerini söyledi.
Koç Atlı şöyle devam etti:
“Best Balıkesir takımı ligin güçlü ekiplerinden birisi. Tehlikeli oyunculara sahip bir takım. Kendi sahalarında iyi basketbol oynuyorlar. Zor bir maç bizi bekliyor. Bizde bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda Best Balıkesir maçı bizim için çok önemli. Oyuncularımın son haftalarda ortaya koyduğu enerjiden memnunum. Herkes sahada kazanmak için elinden gelen gayreti gösteriyor. İnşallah bu maçı da kazanıp galibiyet serimizi beş maça çıkarmak istiyoruz.”
Best Balıkesir-Melikşah Üniversitesi arasındaki mücadele cumartesi günü saat: 16.00’da Kurtdereli Spor Salonu’nda oynanacak.

tbl haftanin programi

Melikşah Üniversitesi Sakarya’yı Farklı Geçti

Türkiye Basketbol Ligi (TBL)’nin 27. haftasında evinde Sakarya Büyükşehir Belediye’yi konuk eden Melikşah Üniversitesi rakibini 76-49’luk skorla geçti ve üst üste 4. galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya iyi bir başlangıç yapan Melikşah Üniversitesi ilk çeyreği 18-11 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de etkili bir performans sergileyen turuncu-beyazlı ekip soyunma odasına 43-23’lük üstünlükle gitti. Üçüncü çeyrekte de hücumda ve savunmada hata yapmayan Melikşah Üniversitesi son çeyreğe 58-41 önde girdi. Son çeyreğe de fırtına gibi başlayan Melikşah Üniversitesi karşılaşmadan 76-49 üstün ayrıldı.

Melikşah Üniversitesi’nde Curtis Kelly 13 sayı, 4 ribaunt, 1 asist, Jeremy Ingram 11 sayı, 5 ribaunt, 11 asist, Hilmi Cantopçu 11 sayı, 2 ribauntluk performans sergiledi.
Sakarya BŞB’de ise, Darius Washington 13 sayı, 3 ribaunt, 1 asist, Sean Evans 12 sayı, 9 ribaunt ve 2 asistle oynadı.

Maç sonrası basın toplantısında konuşan Melikşah Üniversitesi baş antrenörü Halil Atlı şunları söyledi:
“ Bu maça çok iyi hazırlanmıştık. Son haftalarda yükselen bir form grafiğimiz vardı. Bu performansı bu maça da yansıtmak istiyorduk ve bunu başardık. Müthiş bir şut yüzdesine ulaştık. İyi savunma da yapınca bu fark oluştu. Rakibimizi de 49 sayıda tuttuk. Oyuncularımı ortaya koydukları mücadeleden dolayı kutluyorum. Sakarya BŞB. takımına da önümüzdeki maçlarında başarılar diliyorum.”

Banvit, Altyapıda Güçlü İlerliyor

Çankırı’da düzenlenen Ortaokul Küçükler Türkiye Şampiyonasında Banvit Altyapı oyuncularının eğitim görüp formasını giydiği, Bandırma Vecihibey Ortaokulu şampiyonluğa ulaştı. Bu sonuç, geçtiğimiz sezon Altyapı’da tüm yaş kategorilerinde kupalara ambargo koyan Banvit Altyapısının bu sezon da kaldığı yerden devam edeceğinin sinyallerini vermiş oldu.

Tamamı Banvit Altyapısında forma giyen oyunculardan oluşan Banvit Minik Takım Antrenörü Alp Baydar yönetimindeki Bandırma Vecihibey Ortaokulu, 8 takımın katıldığı final karşılaşmalarında grubunda sırasıyla Antalya Özel İstek Yeditepe Ortaokulunu 53-51, Ankara Özel Anafartalar Ortaokulunu 52-34 ve İstanbul Özel Şişli Terakki Ortaokulunu 51-34 mağlup ederek namaglup 1.çıkma başarısı gösterdi. Bandırma Vecihibey Ortaokulu’nun yarı finaldeki rakibi karşı grubun 2.si İzmir Özel Yamanlar Koleji oldu. Son derece çekişmeli geçen maç sonunda rakibini 48-41 mağlup etme başarısı gösteren Banvit’li gençler final oynamaya hak kazandı.

Final müsabakasında ise rakip, aynı gruptan gelen Ankara Özel Anafartalar Ortaokulu oldu. Baştan sona üstünlüğü altında geçen karşılaşma sonunda sahadan 58-25 galip ayrılan Bandırma Vecihibey Ortaokulu namaglup şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Spor Toto Basketbol Ligi ve TBL’de Haftanın Programı ve Son Puan Durumları

 

Spor Toto Basketbol Liginde 22.hafta karşılaşmaları ve puan durumu şu şekilde oluşmuştur;

 

19 Mart 2016, Cumartesi
15:00 Beşiktaş Sompo Japan – Royal Halı Gaziantep Sinan Erdem SS
17:00 İstanbul BBSK – Trabzonspor Medical Park Cebeci Spor Salonu
17:00 Demir İnş.Büyükçekmece – Muratbey Uşak Gazanfer Bilge SS
18:00 Akın Çorap Yeşilgiresun – Torku Konyaspor 19 Eylül Spor Salonu
19:00 Galatasaray Odeabank – Darüşşafaka Doğuş Abdi İpekçi SS
     
20 Mart 2016, Pazar
15:00 Pınar Karşıyaka – Fenerbahçe Karşıyaka Arena
16:00 Banvit BK – Rönesans Ted Ankara Kolejliler BanvitKaraAliAcar SS
     
21 Mart 2016, Pazartesi
19:00 Türk Telekom – Anadolu Efes Ankara Spor Salonu

 

 

O     G     M   PUAN

1. ANADOLU EFES 21 17 4 38
2. FENERBAHÇE 21 16 5 37
3. GALATASARAY ODEABANK 21 15 6 36
4. BANVİT BK 21 13 8 34
5. DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ 21 13 8 34
6. PINAR KARŞIYAKA 21 12 9 33
7. ROYAL HALI GAZİANTEP 21 11 10 32
8. MURATBEY UŞAK SPORTİF 21 10 11 31
9. DEMİR İNŞ.BÜYÜKÇEKMECE 21 10 11 31
10. BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN 21 10 11 31
11. TRABZONSPOR MEDICAL PARK 21 9 12 30
12. RÖNESANS TED ANKARA KLJ. 21 8 13 29
13. AKIN ÇORAP YEŞİLGİRESUN 21 7 14 28
14. TORKU KONYASPOR 21 6 15 27
15. İSTANBUL BBSK 21 6 15 27
16. TÜRK TELEKOM 21 5 16 26

 

  Spor Toto Basketbol Ligi 22.hafta karşılaşmasında Banvit, TBF TV’den canlı olarak yayınlanacak maçta Bandırma’da Rönesans Ted Ankara Kolejliler takımını misafir ediyor. Banvit 20 Mart Pazar günü Bandırma Kırmızı – Mamak Belediyesi Ankara DSİ karşılaşmasının ardından saat 16:00’da oynanacak olan karşılaşmada tüm basketbol severleri Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’na bekliyor.

 

Ligde geçtiğimiz hafta deplasmanda Muratbey Uşak Sportif’i 64 – 80 mağlup eden Banvit, Ankara’da Galatasaray Odeabank’a 78 – 88 mağlup olan Rönesans Ted Ankara Kolejliler takımını misafir ediyor. Lig tarihinde bu zamana kadar 13 maçta karşılaşan her iki takımdan Banvit 10 karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldı. Spor Toto Basketbol Ligi’nde Banvit’in Fransız yıldızı Adrien Moerman 17 sayı ortalaması ile oynarken aynı zamanda 10 ribaund ortalaması yakaladı. Lig tarihinde toplam 403 maça çıkan ve 246 galibiyet elde eden Banvit %60 galibiyet yüzdesi tutturdu. Banvit kendi sahasında oynayacağı bu önemli maçı kazanarak ligdeki galibiyet serisini 3 maça çıkarmak istiyor.

 

 

 

TBL’de oynanacak olan 27.hafta karşılaşmaları şu şekilde oluşmuştur;

 

18 Mart 2016, Cuma
14:00 Gelişim Koleji – Socar Spor Gelişim Koleji SS
18:00 Melikşah Üniversitesi – Sakarya BŞB Recep Mamur SS
     
19 Mart 2016, Cumartesi
15:00 Akhisar Belediye – Gediz Üniversitesi Akhisar Belediye SS
15:00 Pertevniyal Gençlik – Best Balıkesir Ahmet Cömert SS
16:00 İstanbul DSİ – Final Spor Caferağa Spor Salonu
17:00 Sinpaş Denizli Basket – Adanaspor Pamukkale Üni.SS
17:00 Tofaş – Eskişehir Basket Tofaş Spor Salonu
17:00 Afyon Belediyesi – Acıbadem Üniversitesi Atatürk Spor Salonu
     
20 Mart 2016, Pazar
13:00 Bandırma Kırmızı – Mamak Bld.Ankara DSİ BanvitKaraAliAcar SS

 

 

 

    Türkiye Basketbol Ligi 27.hafta karşılaşmasında Bandırma Kırmızı sahasında Mamak Belediyesi Ankara DSİ takımını misafir ediyor. Kırmızılı gençler Banvit – Rönesans Ted Ankara Kolejliler karşılaşması öncesinde saat 13:00’de oynayacağı bu zorlu karşılaşmada seyircisinin desteğini bekliyor.

 

     Geçtiğimiz hafta deplasmanda Eskişehir Basket takımı ile karşılaşan Bandırma Kırmızı sahadan 75 – 79 galibiyetle ayrılmıştı. Mamak Belediyesi Ankara DSİ ise kendi sahasında konuk ettiği Akhisar Belediye’yi 88 – 81 mağlup etmişti.  Ligde Bandırma Kırmızı’nın Amerikalı oyun kurucusu Phil Greene 18 sayı ortalaması ile oynarken, Metehan Akyel ise 7,1 ribaund ortalaması yakaladı. Bandırma Kırmızı’nın başarılı genç oyuncularından İsmail Cem Ulusoy ise 5,4 asist ortalaması ile mücadele etti. Bandırma Kırmızı kendi sahasında oynayacağı bu önemli karşılaşmada seyircisinin desteğini bekliyor.

Ekiz Yumurta Foça Altyapı Seçmelerini Yaptı

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi B Grubu’nu lider tamamlayarak 2. Lig’de ‘Sekizli Final’ mücadelesine başlayan Ekiz Yumurta Foça Basketbol, güçlü bir altyapı için çalışmalarını hızlandırdı. Basketbola sezonluk değil, uzun dönemli hizmet verip ve küçük yaştaki basketbol sevdalılarına imkan tanımak isteyen Ekiz Yumurta Foça Basketbol, Foça’daki 8 okulda yaptığı taramayı sonuçlandırdı. Foça’daki tüm okulları tarayarak 2004-2008 doğumlu 300 sporcuyu gözlem altına alan yeşil-beyazlı ekip Başantrenör Erman Okerman’ın da her etaba katıldığı elemeler sonunda 300 sporcuyu önce 90, daha sonra 80 ve son olarak 60 kişiye indirdi. Ekiz Yumurta Foça Basketbol Takım Genel Menajeri Haldun İdiman, sadece A Takım düzeyine yatırım yapan bir kulüp olmadıklarını altyapılarının da güçlü ve A takıma oyuncu kazandıran bir yapıda olması için çalıştıklarını belirtti.
İdiman, “Foça’da Ekiz Yumurta sayesinde basketbol sevgisinin oluştuğunu gördük. Bu potansiyeli kullanmak için okullara gidip araştırma yaptık. İlk etapta seçtiğimiz 300 basketbolcu adayını 60’a indirdik ve onları bu spora kazandırmak için çalışmalara başladık. Ekiz Yumurta Foça Basketbol sadece A Takım değil, altyapısıyla da ses getirecek bir kulüp olacak” dedi.
Yeşil-Beyazlılılar her hafta altyapıda eğitim verdiği bir sporcuyu A Takım maçında karşılaşma öncesi, devre arası ve maç sonrası soyunma odasında alıyor. Böylelikle genç sporcu adaylarına A Takım atmosferini yaşayıp ablalarıyla sohbet etme olanağı buluyor. Bu yolla altyapı sporcuları heveslendirilip daha iyi çalışmaları amaçlanıyor. Foça temsilcisinin 123-41 kazandığı Ümmühan Hatun İÖO maçında 2004 doğumlu Sıla Afacan soyunma odasında A Takım atmosferini tattı ve maç sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi.

ekiz-yumurta-foca-altyapi

Tofaş, Acıbadem’e konuk oluyor

Ligin zirvesinde yer alan TOFAŞ bir basamak arkasında bulunan Acıbadem Üniversitesi’ne deplasmanda konuk olacak.

Türkiye Basketbol Ligi 26. hafta maçında TOFAŞ, 16 Mart Çarşamba günü saat 16.00’da Acıbadem Üniversitesi Spor Salonu’nda Acıbadem Üniversitesi’ne konuk olacak. Bu zorlu mücadeleyi Sami Özel, Dağder Dağlı ve Ogün Cılız hakem üçlüsü yönetecek.

Ligin ilk yarısında Bursa’da oynana maçı TOFAŞ 76-69 kazanmış ve rakibine ligdeki ilk yenilgisini aldırmıştı. Kırmızı Beyazlılarda bu zorlu maç öncesinde cezalı Kaloyan Ivanov dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Haftanın en önemli maçını tbftv.org canlı olarak ekranlara getirecek.

Ekiz Yumurta Foça’dan, 2. Lig’e Farklı Başlangıç

Kadınlar Basketbol 2. Ligi (TKB2L) F Grubu ilk hafta karşılaşmasında Ekiz Yumurta Foça sahasında Ayvacık ekibi Ümmühan Hatun İÖO’nu 123-41 mağlup etti. İki takım Kadınlar Bölgesel Ligi B Grubu’nda iki kez karşı karşıya gelmiş ve Foça temsilcisi sahadan 96-45 ve 97-63’lük skorlarla galip ayrılmıştı.

Karşılaşma Kübra ve Pelin’in pota altından bulduğu basketlerle başlarken konuk takımın ilk basketi 4. dakikada geldi (10-2). Gülnur’un üst üste bulduğu 2 üç sayılık basketle 5:30’da fark çift hanelere çıktı (16-4). Bu bölümden sonra hücumdan Tuğçe’yle skor üreten deplasman temsilcisi farkın daha da açılmasına izin vermedi ve ilk çeyrek 26-13 sonuçlandı. İkinci çeyrekte ilk basket Ümmühan Hatun’dan geldi. Tuğçe’nin basketi sonrası savunmasını sertleştiren Yeşil Beyazlılar 5 buçuk dakika boyunca potasını baskete kapattı. Dilek, Gülnur ve Aynur’un 3 sayılık basketleriyle 28-0’lık bir seri yakalayan Ekiz Yumurta Foça soyunma odasına 64-22 önde girdi.

Yeşil Beyazlılar sert savunmasını 3. çeyrekte de sürdürdü. Bu bölümde Gamze’yle pota altını etkili kullan Ekiz Yumurta Foça bu oyuncuya Aynur’un da katılmasıyla 23. dakikayı 73-22, 26. dakikayı 86-22 önde geçti, çeyreğin son iki dakikasına 93-22 önde girdi. Ümmühan Hatun’un bu periyotta bulduğu tek basket çeyreğin sonunda Tuğçe’den geldi (97-24).

Dilek Dedeoğlu’nun üst üste iki üçlüğüyle iki buçuk dakika içinde fark 80 sayıya çıksa da (106-26) Önce Lale, ardından Sıla’nın iki üçlüğüyle Ümmühan Hatun farkın açılmasını engelledi ve 34. dakika 107-30 geçildi. Kalan bölümde Mihrace’nin pot altı basketleriyle skor üreten Ekiz Yumurta Foça Basketbol karşılaşmadan 82 sayı farkla 123-41 galip ayrıldı.

Ekiz Yumurta Foça üç sayılık atışlarda 17/28’lik isabet sağlarken Gülnur Akpınar 4/4, Dilek Dedeoğlu 6/8, Aynur Beydili 2/3, Şeyda Çopuroğlu 3/5’lik isabet kaydetti.

Karşılaşmanın en skorer ismi olan Dilek Dedeoğlu 24 sayısının yanına 5 ribaund, 6 asist ve 2 top çalma ekledi. Gamze Karataş 18 sayı, 9 rinaund, 1 blok, 4 ribaund; Pelin Gürçavdı 11 sayı, 8 ribaund, 2 blok, 2 asist ve 5 top çalmayla oynadı. Konuk ekipte ise Elif Yeşil 12 ve Tuğçe Tok 13 sayıyla takımlarını ayakta tutan isim oldular.

Karşılaşma sonrası iki takımın görüşleri şu şekilde oldu:

Cansu Altay (Ekiz Yumurta Foça oyuncusu): Çok iyi bir mücadele gösterdik. Her gün üstüne koyarak namağlup Final-8’e gitmek istiyoruz.

Erman Okerman (Ekiz Yumurta Foça Başantrenörü): Genç bir rakiple oynadık. Ama artık bu grup itibariyle bizim için rakipten ziyade kendi basketbolumuz önemli. Bu maça çıkarken de eksik gördüğümüz ve bu hafta antrenmanlarda çalıştığımız bir takım farklı müdafaaları hızlı şekilde değiştirerek uygulamaya çalıştık.  Rakip genç oyunculardan oluşuyor. Bireysel olarak değerli oyuncular olsa da maçın farklı bitmesi onların tecrübesizliği ve fiziksel olarak bize göre daha zayıf olmalarıyla alakalı. Cansu’nun da dediği gibi her maç üzerine koyarak devam ediyoruz. Bu maçları oynarken ki amacımız basketbolumuzu geliştirip Final-8’e en hazır şekilde gitmek. Artık son 2 aya girdik, buraların telafisi yok. Dolaysıyla bu süreyi hem resmi hem de hazırlık maçlarıyla en iyi şekilde değerlendirip Final-8’e en hazır şekilde gitmek istiyoruz. Rakibi tebrik ediyorum. Genç oyunculara da yolları açık olsun diyorum.

Pınar Gedik (Ümmühan Hatun İÖO Yardımcı Antrenör): Ekiz Yumurta güçlü bir takım. Fiziksel olarak bizden üstünler. Keyifli bir karşılaşma olduğunu düşünüyorum. Ekiz Yumurta Foça’yla oynadığımız ilk iki maç da güzel geçmişti. İlk çeyreğin bizim adımıza iyi gittiğini düşünüyoruz. Sonuçta genç oyuncularla oynayan bir kulübüz. Herkes ellerinden gelenin en iyisini yapıyor. Önceki maçlara kıyasla biraz daha farklı biten bir karşılaşma oldu. Genç takım olmanın verdiği toylukları yaşıyoruz. Sonuçta genç oyuncularla lig atladık, Bölgesel Lig’den 2. Lig’e yükseldik.

Tuğçe Tok (Ümmühan Hatun İÖO oyuncusu): Biz küçüklükten beri beraber oynuyoruz. Bugüne kadar bu kadar zorlu bir rakiple karşılaşmamıştık. Tabi ki bu maçların kendimizi geliştirme açısında bizlere katkısı oluyor. Takım arkadaşlarım ellerinden geleni yaptılar. Antrenörlerimize ve arkamızda olan herkese teşekkür etmek istiyorum.

Ekiz Yumurta Foça: Cansu Altay 5, Pelin Gürçavdı 11, Gülizar Sezer 11, Simay Enginsu 0, Gülnur Akpınar 13, Dilek Dedeoğlu 24, Aynur Beydili 11, Gamze Karataş 18, Mihrace Buğdaycı 12, Kübra Dicle 9, Şeyda Çopuroğlu 9

Ümmühan Hatun İÖO:  Lale Elif Yeşil 12, Rukiye Oran 0, Cansu Engin 0, Tuğçe Tok 13, Biğçe Sezen Yeğin 1, Büşra Çevik 1, Ceyda Dönmez 4, Ayşenur Er 0, Büşra Gezer 0, Sıla Yurdakul 10

Periyotlar: 26-13, 38-9, 33-2, 26-17

Manu Ginobili

Manu Ginobili, NBA tarihinin tartışmasız en iyi Draftı. 58 oyuncunun seçildiği 1999 NBA Draftında 57. sırada seçilen bu oyuncu, Avrupa, NBA ve Uluslararası basketbolda şimdiden efsane statüsüne ulaşmış bir isim.

 

Manu Ginobili’nin istatistiklerine bakarsanız ondan o kadar da etkilenmeyebilirsiniz. Biraz dikkatli incelerseniz onun kalitesini daha fazla anlayabilirsiniz. Ancak onu izlediğinizde gerçekten büyük bir oyuncu olduğunu ve gerçek bir yıldız olduğunu anlarsınız.

 

Kariyer ortalamaları 15 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 1.5 top çalma ve  %37 üçlük yüzdesi etkileyici. Ancak, Ginobili bu istatistikleri yaparken maç başına sadece 28 dakika süre alan ve istatistiğe hiç önem vermeyen bir oyuncu olduğunu görürüz.

 

Ginobili’nin asıl övülmesi gereken tarafı,  gerçek bir takım oyuncusu olması. Ve bu nedenle her koçun sahip olmak isteyeceği türde bir oyuncu olmasısıdır. Kenardan başlamak, birinci opsiyon olmak veya sonuncu opsiyon olmak onun için çok da fazla anlam ifade etmez. Ginobili her zaman, Jordan, Larry Bird, Kobe gibi efsaneleri bulundukları yerlere çıkartan o yarışmacı ruhla sahada savaşır.

 

2005 yılında San Antonio Spurs NBA şampiyonu olduğunda, bu ligin gördüğü en kaliteli insanlardan birisi Tim Duncan, finallerin MVP’si ödülü aldığında mahcup bir görüntü vermişti. Bu ödülü aslında hak etmediğini belirtirken Manu Ginobili’yi kast ediyordu. Finaller boyunca 19 sayı, 6 ribaund , 4 asist, 1.3 top çalma ve %50 saha içi isabetiyle son derece efektif bir oyun ortaya koydu. Duncan savunmada ve ribaundlarda devleşirken sert ve çok üst düzey Detroit savunması tamamen onun üzerine yoğunlaşmıştı ve Duncan’ın skor üretimi verimli olmaktan uzaktı. Chauncey Billups  Tony Parker’ı yerle bir ederken Ginobili’nin performansı takımına şampiyonluğu getirmişti.

 

2008-2009 sezonun büyük bölümünü sakatlıklar yüzünden kaçırdı ve bu Spurs’u oldukça kötü etkiledi. Bu sezon ise Spurs lige fırtına gibi girdi ve bunda en büyük pay Ginobili’ye ait.

 

Geargo Hill San Antonio için gerçekten çok önemli bir oyuncu. Spurs, sonunda kenardan gelip üretim yapabilecek kısa oyuncusunu buldu ve artık Ginobili’yi ilk 5 de rahatça kullanabilirler. Manu Ginobili bu sezon bütün maçlara ilk 5 başladı ve 20 sayı, 5 asist, 3,6 ribaund ortalamalarıyla oynuyor.

 

Ginobiliyi incelersek, en büyük özelliklerinde biri de, son anları oynamayı seven bir oyuncu olduğunu görürüz. Sezonun ilk çeyreğini geçtiğimiz dönemde, maç sonlarında etkileyici performanslarını ve maç kazandıran basketler izledik.

 

Ginobili’yi en kısa şekilde tanıtmak gerekirse ‘Beyaz Kobe Bryant’ demek son derece yerinde olur. Bir beyaza oranla son derece üst düzey bir atletik yeteneğe sahip olan Ginobili, siyahi oyuncuların atletikliğine sahip olsaydı lig tarihinin en büyük efsanelerinden birisi olabilirdi.

 

Potaya korkusuzca saldırıyor ve top sürme becerileri son derece üst düzeyde olup, topu bel arkasından geçirmesi, crossoverları ve son derece etkili bir şekilde yön değiştirmesi oyununa keyif katıyor. Turnikeyle zorla bitirebileceğini düşündüğünüz pozisyonlarda bile birden smacı vurabiliyor. Aynı zamanda iyi bir şutör ve kendi şutunu yaratabilme becerisine sahip bir oyuncudur.

 

Takım arkadaşlarına da pozisyon hazırlayabilen Ginobili çabuk elleriyle bolca top çalıyor ve birebir savunmada hiç fena değil.

 

Olimpiyat şampiyonluğu, Euroleague Final Four MVP’si ve NBA All-Star unvanlarına sahip olan Ginobili’nin her oyuncuda olabileceği gibi kariyerinde kötü zamanlar oldu ancak o geri dönmeyi bildi. Şu anda 33 yaşında ve muazzam bir basketbol oynuyor. Maç başına çok fazla süreler almasa da gerektiğinde sahneye çıkıp işi bitiren oyuncu.

 

San Antonio sezona çok iyi başladı ve rakiplerini asıl korkutan Ginobili ve Duncan’ın kısıtlı süreler oynaması. Koç Popovich onları play off lara yorulmadan hazırlamak için elinden geleni yapıyor ve Mart ayında vites yükseltmesiyle ünlü olan Spurs diri ve sağlıklı bir şekilde playoff lara girdiği takdirde çok can yakabilir.

 

Rudy Tomjanovic’in dediği gibi “Bir şampiyonun yüreğini asla hafife alma.”

 

 

Bu yazı, 2011 yılında 3 sayı basketbol dergisi için hazırlanmıştır.

manu-ginobili

Socar Spor, Tofaş’ı Son Saniye Basketiyle Geçti

Türkiye Basketbol Ligi 25. hafta maçında TOFAŞ çekişmeli geçen mücadele sonunda Socar Spor’a son saniye basketiyle 63-62 mağlup oldu.

 

TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye TOFAŞ, Barış, Mejia, Caner, Muhsin ve Kaya beşiyle başladı. Karşılaşmaya 7-0’lık seriyle giriş yapan Socar Spor, 5. dakikayı da 12-6 önde geçti. Kalan bölümde TOFAŞ 8-5’lik seri yakalasa da periyodu İzmir temsilcisi 17-14 üstün tamamladı.

 

İkinci çeyreğe iyi başlayan TOFAŞ Barış Ermiş’le bulduğu sayılarla yeniden skora ortak oldu ve 16. dakika 22-22’lik eşitlikle geçildi. Devrenin kalan bölümü karşıklı sayılarla geçilirken son dakikaya 30-28 önde giren Socar Spor olsa da Jarvis Williams’ın son saniye basketiyle TOFAŞ soyunma odasına 30-30’luk eşitlikle girdi.

 

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Socar Spor, Cenk ve Can’ın sayılarıyla 25. dakikayı 41-34 üstünlükle geçti. Bu dakikadan itibaren rakibi karşısında savunmasını sertleştiren TOFAŞ, Kadir-Mejia ikilisi ile skor üreterek farkı kapattı ve 28.20’de de mücadelede ilk kez öne geçti: 42-41. Kalan bölümde Socar Spor Selby’nin son snaiye basketiyle final periyoduna 43-42 üstünlükle girdi.

 

Dördüncü çeyreğe iyi başlayan TOFAŞ oldu. Ümit ve Kaya’yla sayılar bulan Kırmızı Beyazlılar farkı zaman zaman 4 sayoya kadar çıkardığı bu bölümde 35. dakikayı 56-54 önde geçti. Bu dakikadan sonra Joshua Selby ile üç sayı çizgisi gerisinden bulduğu sayılarla farkın açılmasına izin vermedi ve son iki dakikaya da 61-58 üstünlükle girdi. Kalan bölüm büyük bir heyecan içinde geçerken TOFAŞ Barış Ermiş’le topu iyi kullanamayınca son hücumda Socar Spor Can Terzioğlu’nun son saniye basketiyle 63-62 kazanan taraf oldu. Bu sonuçla TOFAŞ ligdeki ikinci yenilgisini almış oldu.

 

Kırmızı Beyazlılar ligde hafta içi mesaisinde 16 Mart Çarşamba günü saat 16.00’da deplasmanda Acıbadem Üniversitesi’ne konuk olacak.

Türkiye Basketbol Ligi’nin 25. haftasında sahasında Socar Spor’a kaybeden TOFAŞ’ta Başantrenör Orhun Ene ve genç oyuncu Muhsin Yaşar açıklamalarda bulundu.

 

Haftalardır kötü basketbol oynadıklarına değinen Başantrenör Orhun Ene, ”Socar Spor maçını son topta kazanmış olsak bize faydasından çok zararı olacaktı. Socar Spor da hakkıyla galibiyet aldı. Yapabileceklerinin en iyisini yaptılar. Bu ligin gerçeği bugün oynadığımız maçtır” dedi.

 

Ene, bugüne kadar aldıkları galibiyetlerin hiçbir şey ifade etmediğini hep söylediklerini belirterek, ”Yeniden başlayarak hem bireysel hem de takım performansımızı yukarı çekmemiz lazım. Aklımızı başımıza alarak, hatalarımızı görerek ligin sonuna kadar daha iyi basketbol oynayarak çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Her takımın inişler ve çıkışlar göstermesinin doğal olduğuna değinen tecrübeli çalıştırıcı, ”Basketbolda da kaybetmeden kaybetmeye fark var. Bu yenilme şeklimiz kendi basketbol seviyemizin çok aşağısında olmasından kaynaklanıyor. O seviyeyi yukarı çekmemiz gerekiyor. Bugünkü seviyeyle de hedefimize ulaşamayız. Bundan sonra hemen toplamak kolay olmayacaktır ama gerekli reaksiyonları vererek play-off’larda en iyi halimizle olmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

SAHAMIZDA KAYBETMEMEMİZ GEREKEN BİR MAÇTI

 

Genç oyuncu Muhsin Yaşar da sahalarında kaybetmemeleri gereken bir maç olduğuna değinirken, hafta içi Acıbadem Üniversitesi’ni yenerek bu yenilgiyi telafi etmek istediklerini belirtti.

orhun-ene-tofas

tofas-socar-baris-ermis