Kategori arşivi: Anıl Kalay

Grammy Turu

Grammy ödül törenleri Los Angeles’de Staples Center’da yapılıyor. Salonun törenler için hazırlanması, provalar vs. nedeniyle de salonun sahipleri Clippers ve Lakers, “Grammy Trip” adındaki deplasman turuna gidiyorlar.

Clippers tarafını anlatmayı kısa tutacağım zira neredeyse taraftarı yok ve çoğu kişi Lakers için bu yazıyı okuyordur.

Clippers turuna 4 Şubat’da Hawks yenilgisiyle başladı. Florida’ya geçen Clippers, Heat ve Magic karşısında da kaybeden taraf oldu. Turdaki ilk ve tek galibiyet 9 Şubat gecesi Knicks’e karşı geldi. Clippers, sonraki iki maçında da Cleveland ve Wizards’a kaybetti.

Bu maçlardan en ilginci Cavaliers maçıydı. 2 gece önce Knicks karşısında kazanmış olan Clippers, 26 maçtır kaybeden Cavaliers’ı yenmeyi başaramadı.

Turda 5 maçı kalan Clippers Bucks, Timberwolves, Thunder, Hornets ve Lakers. Son Lakers deplasmanı Grammy turundan sayılmaz sanırım.

Lakers için ise tur harika geçiyor. 5 Maçından 4’ünü kazandılar. Hornets, Grizzles, Celtics, Knicks galibiyetleri alan Lakers, dün gece Magic’e kaybetti. Önlerinde kalan deplasmanlar ise Bobcats ve Cavaliers gibi kolay takım.

Kazandıkları maçlardan en önemlisi kuşkusuz Celtics galibiyeti. Şampiyonluk yarışında en önemli rakiplerinden birine karşı kazanmış olmaları iyiye işaret.

Madalyonun diğer yüzü ise Magic maçı. Lakers önemli maçları kaybetme geleneğini Celtics’e karşı bozsa da, Magic karşısında tekrarladı.

Grammy turuna baktığımızda Lakers adına iyi bir turne olduğunu söyleyebiliriz. Lakers için eksik olan tek şey başarıya aç 1-2 oyuncu olabilir…

Anıl Kalay

Rekortmen Cavs !!!

Cleveland 2003 yılında yapılan draftlarda LeBron James’i Seçerek takımın en iyi yıllarını geçirmesini sağladı. Ama şampiyonluğa ulaşmak için sadece LeBron yetmedi. Rüya bu sezonun başında son buldu ve kral Miami’yi tercih etti.

LeBron’lı Cleveland

2006 yılından itibaren LeBron’lu Cleveland , 3 kez Doğu yarı finali, 1 Doğu finali, 1 Doğu şampiyonluğu ve 1 Nba finali gördü. Bütün bu başarıları yakalarken kral hep yalnız mücadele etti. Yanındaki isimler hiçbir zaman iyi 2. adam olamadılar. 2007 Playoff’larında Daniel Gibson ön plana çıkmış ve çaylak sezonunda iyi bir yardımcılık üstenmişti. Playofflar’ın sonunda Cavs, tarihinde ilk kez NBA finaline yükselmişti ve San Antonio’ya süpürülerek şampiyonluğu kaçırmıştı.

Geriye dönüp baktığımızda, takımlarına şampiyonluklar kazandıran yıldızların iyi birer yardımcıları olmuştur. Kobe & Shaq – Kobe & Gasol – Duncan & Parker – Duncan & Robinson – Jordan & Pippen gibi daha birçok örnek sayabiliriz. Yanına 2. adamını bulamayan LeBron ise 2. adam olmayı kabul ederek Miami’ye gitti.

Bu Sezon

Asıl konumuza dönersek, Cleveland başladığı noktaya döndü. Shaq, Ilgauskas, Delonte West gibi isimleri de kaybettikten sonra, ellerinde belkide ligin en kötü takımı kaldı.

Sezon içinde de takımın ne halde olduğunu görmek mümkün aslında. 51 maçı geride bıraktığımız şu günlerde sadece 8 galibiyet alabildiler. Maç başına, -11.48 ile ligin en çok fark yiyen takımı durumundalar. Dün gece aldıkları, Portland mağlubiyeti ile 43. kez yenilerek, bu sezon en çok maç kaybeden takım konumundalar. Dün gece kaybettikleri maçın önemi daha büyük aslında. 1981-82 sezonunda başlayan, 1982-83 sezonunda son bulan 24 maçlık mağlubiyet serisiyle rekor Cavs’e ait. Dün kaybedilen maçın sonunda Cavs, üst üste 24. kez yenildi ve kendi rekoruna ulaştı. Diğer rekorunu 2 sezonda yapmış olan Cavaliers, bu kez rekora tek sezon içinde ulaşmalı başardı!

Kazandıkları 8 maça bakacak olursak, Celtics, 2 kez 76’ers, Wizards, Nets, Grizzles, Bucks ve Knicks. Galibiyetlerin tarihleri ise ilginç. Son kazandıkları Knicks maçı dışındaki 7 galibiyet, sezonun ilk ayında. “LeBron James’in gitmesi bizi yıkmadı.” imajı vermek isteyen oyuncular, 7-9 ile başladıkları ligde bugün 8-43 galibiyet-malubiyet rakamlarına sahip.

Sezonun Kalanı

Varejao’nun, 4 ay forma giyemeyecek olması, Cavs için işleri iyice zora sokuyor. Takımın durumuna bakınca, rekor artacak gibi görünüyor. Geride kalan 31 maçından, 2 tanesini daha kazanmak zorunla Cavs. Eğer 2 galibiyet alamazlarsa bir rekor daha kazanacaklar! Philadelphia 76ers’ın 1972–73 sezonunda 9–73’le elinde bulundurduğu ” En çok kaybeden takım.” rekoruna ortak olacaklar.

Çözüm 2011 Draftı Olabilir

Cleveland için, söylenebilecek tek iyi şey ise Draft gecesi. Büyük bir olasılıkla 1. sıradan seçme hakkını kazanacak Cavs. En iyiyi kadrolarına katarak, 2003 yılında LeBron James’in gelmesiyle yakaladıkları yükselişi tekrar yaşayabilirler.

Anıl Kalay

2 DEV ADAM

Normal sezonun yarısından fazlasını geride bıraktık. Mehmet Okur’un sakatlığı nedeniyle kaçırdığı maçlar, Hidayet Türkoğlu’nun kötü Suns dönemi ve Ersan İlyasova’nın inişli çıkışlı grafiğine tanık olduk. Ligin kıdemlileri için ligin ilk yarısı pek iyi başlamadı. Peki ya yeniler. Bulls ve Celtics’in Türk çaylaklarının yarım sezonluk performansına bir göz atalım.

İki uzun oyuncumuzda, çok önemli takımların kadrosunda yer alıyorlar. Celtics’in şampiyonluğun en önemli adayı olduğunu söylememize gerek yok sanırım. Doğu konferansında ve Atlantik grubunda lider bulunuyorlar. Bulls ise Doğu konferansında dördüncü ve Merkez grubunda lider.

Semih Erden’in oynama şansının, daha az olduğu düşünülüyordu aslında. Gelmiş geçmiş en domine uzunlardan Shaquille O’Neal başta olmak üzere, Jermanie O’Neal, Kendrick Perkins, Glen Davis gibi uzunlar arasında, forma şansının oldukça az olması da normaldi. Bu yüzden de çok büyük beklentilerimiz yoktu Semih’ten. Ömer Aşık’ın önünde ise, daha çok forvet oynayan Carlos Boozer, Joakim Noah ve Kurt Thomas dışında kimse yoktu. Semih Erden’in bir adım önünde gözüküyordu sezon öncesi.

Celtics’te Perkins’in bir sezon öncesinden devam eden sakatlığı, sezon içinde J.O’Neal ve Shaq’ in sakatlanması, Semih’in beklenenden fazla süre almasına hatta ilk 5 başlamasına neden oldu. Doc Rivers ve Shaquille O’Neal’dan büyük destekler gören milli oyuncu, 34 maçın 7’sinde ilk 5 başladı ve Bobcats karşısında, 41 dakika sahada kalma başarısı gösterdi. Faul problemleri yaşaması, önemli maçlarda süre alamaması ve zaman zaman şut tehdidiyle ön plana çıkan Luke Harangody’nin arkasında kalsa da, şansını fazlasıyla iyi değerlendirdi genç oyuncu. Takımının 47 maçının 34’ünde forma giyen Semih, 14.8 dakika, %60.4 saha içi isabet, %63 serbest atış, 4.2 sayı, 3.1 ribaund, 0.6 blok ve 0.4 asist ortalamalarını tutturmuş durumda.

Bulls cephesinde ise Boozer’ın sezon başında sakatlanması ve Noah’ın sezon içinde kaçırdığı maçlarda eklenince, Ömer’in uzun dakikalar almasını bekledik. Ancak beklediğimiz pek olmadı. Tom Thibodeau’den beklenilen dakikaları alamadı Ömer.38 yaşındaki Kurt Thomas’ın ekstra süreler alması, Ömer’in aldığı dakikaları pek iyi değerlendirememesi hayal kırıklığı yarattı. Çok kötü bir performans sergilememesine rağmen, beklentiler daha yüksekti Ömer’den. Takımının 47 maçının tamamında sahaya çıkan Ömer, 11.6 dakika, %52.6 saha içi isabet, %55.6 serbest atış, 2.6 sayı, 3.3 ribaund, 0.7 blok ve 0.4 asist ortalamalarını tutturdu.

Çaylaklarımız yarım sezonu, özetle böyle geçirdi. Önlerinde ligin ikinci yarısı ve daha büyük bir sınav olan Playofflar var.

ANIL KALAY