Aylık arşivler: Temmuz 2012

2012 Banvit Erdek Sokak Basketbolu Turnuvası Başladı!

Banvit Basketbol Kulübü’nün organize ettiği “Banvit Erdek Sokak Basketbolu Turnuvası – 2012”, 08 Temmuz 2012 Pazar günü yapılan ilk gün karşılaşmalarıyla başladı.

 Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine üst düzeyde katılımın gerçekleştiği turnuvada ilk günden itibaren birbirinden heyecanlı ve kaliteli karşılaşmalar dikkat çekiyor. Toplam 56 takımda 224 sporcunun mücadele ettiği Turnuva’da minik erkekler kategorisinde 12 takım, küçük erkekler kategorisinde 13 takım, yıldız erkeklerde 11, genç erkeklerde 7, büyük erkeklerde 10 ve serbest bayanlarda 3 takım Turnuva’da şampiyon olabilmek için mücadele veriyor.

 Turnuvada tüm kategorilerde maçlar lig usulü oynanıyor. Kalabalık bir izleyici grubu tarafından ilgiyle takip edilen maçlar her akşam saat 19.00’da başlayarak, gece 24.00’a kadar devam ediyor.

 Turnuva’da 13 Temmuz Cuma günü yarı final maçları oynanacak. Bu maçlarda galip gelen takımlar ise 14 Temmuz Cumartesi günü yapılacak olan final maçlarında karşı karşıya gelecekler. Ayrıca final gecesinde birbirinden renkli gösteriler, eğlenceli yarışmalar ve etkinlikler yer alacak.

Botaş Deplasmanda Başlıyor!

İLK MAÇ KURSK’LA

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Liginde (TKBL) mücadele eden ve aynı zamanda Türkiye’yi ve Adana’yı Avrupa Kupalarında temsil eden Botaşspor FIBA EuroCup Women şampiyonasında ilk maçını deplasmanda oynayacak. Avrupa Kupalarına geçen yılın şampiyonu Dynamo Kursk deplasmanında başlayacak olan Kırmızı-Beyazlı takım ikinci maçını Adana’da Bulgaristan şampiyonu Dunav 8806 ile yapacak.Çift devreli lig usulü oynanacak olan grup maçlarında ilk iki takım bir üst tura çıkacak..

GÜÇLÜ GRUP

Geçtiğimiz sezon Avrupa Kupalarında yarı finale kadar çıkma başarısı gösteren Botaşspor, bu sezon güçlü gruba düştü. Botaşspor’un Baş Antrenörü Olcay Orak, güçlü grupta bir üst tura çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek,’Dynamo Kursk geçen yılın Avrupa şampiyonu. Dunav 8806 Bulgaristan şampiyonu. Bu iki takımla pacağımız 4 maç sonunda ilk ikinin içinde yer alarak bir üst tura çıkmayı hedefliyoruz.Geçen yıl Adanalı basketbol severlerin desteğiyle başarılı olduk. Yeni sezonda da taraftarlarımızın desteğine ihtiyaç duyuyoruz’dedi.

F Grubu

1. Dynamo Kursk (RUS)

2. Botas SC

3. Dunav 8806

Karşılaşmaların tarih ve saatleri

1. Dynamo Kursk – Botaş SC     (25 Ekim 2012 – 20:30)

2. Botaş SC – Dunav 8806          (01 Kasım 2012 – 19:00)

3. Botaş SC – Dynamo Kursk     (15 Kasım 2012 – 19:00)

4. Dunav 8806 – Botaş SC          (22 Kasım 2012 – 20:30)

Quianna Chaney de ‘DEVAM’ dedi!

Botaşspor transferde hız kesmiyor..Kırmızı-Beyazlı ekip Baş Antrenör Olcay Orak ve Courtney Paris ile anlaşmaya vardıktan sonra Quianna Chaney ile de 1 yıllık sözleşme imzaladı..İç transfer çalışmalarında son noktaya gelen Botaşspor geçtiğimiz yıl başarılı bir performans sergileyen Quianna Chaney ile de devam kararı alan Botaşspor iç transferi bitirdikten sonra dış transfer çalışmalarına hız verecek.

 BOTAŞ’A KATKI KOYDU

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi’nde (TKBL) mücadele eden Botaşspor’da geçtiğimiz sezon Türkiye Liginde 24 maçta ortalama 29 dakika 24 saniye süre alan Quianna Chaney 332 sayı atarken 13.8 sayı ortalamasıyla oynadı..0.9 savunma, 1.9 hücum ve toplamda 2.8 savunma ribaundu ile oynayan Quianna Chaney1.8 asist, 1.2 top çalma, 3.3 top kaybı ve 0.1 blok ile istatistik bilgilerine sahip.Aynı zamanda Avrupa Kupalarında da 12 karşılaşmada Quianna Chaney 17.3 sayı ortalaması, 2.9 ribaunt ve 3.0 asist ortalamasıyla Botaşspor’a katkı koydu.

 ‘BIRAKTIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ’

Geçen sezon Botaşspor formasıyla önemli başarılara imza attıklarını söyleyen Quianna Chaney,Avrupa Kupalarında finali kaçırdıklarını söyledi. Özellikle Adanalı basketbol severlerin Avrupa maçlarında kendilerine büyük destek verdiklerini anımsatan Chaney, ‘Avrupa’nın yanı sıra ligde Play-Off’a kaldık ve Türkiye kupasında oynadık.Bıraktığımız yerden devam edeceğimize inandığım için tekrar Botaşspor ile anlaştım’ dedi..

 KUTLU:SIRADA DIŞ TRANSFER

Botaşspor’un Genel Menajeri Abdullah Kutlu, Baş Antrenör Olcay Orak ve Courtney Paris’in ardından Quianna Chaney ile anlaşarak iç transferi bitirdiklerini ifade etti. Menajer Kutlu, iç transferin ardından dış transfer çalışmalarına da başladıklarını belirterek, ‘Quianna Chaney geçen yıl takımımıza büyük katkı sağladı. İç transferi bitirdik. Kısa zamanda dış transferi de bitirerek kadromuzu şekilLendireceğiz’şeklinde konuştu.

Orak’la Beşinci Dönem!

Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’nde ve Avrupa’da Adana’yı başarıyla temsil eden Botaşspor, Koç Olcay Orak’la devam kararı aldı. Botaşspor’da iki sezon yardımcı antrenörlük yapan Olcay Orak yeni sezonla birlikte beşinci kez Baş Antrenör olarak görev yapacak. Kırmızı-Beyazlı takım, Koç Olcay Orak’ın yanı sıra önce iç transferi ardından da dış transfer çalışmalarını tamamlayacak..

Botaşspor Genel Menajeri Abdullah Kutlu,yeni sezon planlamasını yaptıklarını ve Koç Olcay Orak ile beşinci kez yola devam edeceklerini söyledi. Kutlu, Botaşspor’un Türk basketboluna büyük katkı koyduğunu ve özellikle altyapıya önem verdiğini hatırlatarak,’Yeni sezondaki hedefimiz önce altyapı olacak.Baş Antrenörümüz Olcay Orak ile tekrar anlaştık.Şimdi iç ve dış transfer çalışmalarımızı da kısa zamanda bitireceğiz’ dedi..

Kırmızı-Beyazlı takımda iki sezon yardımcı antrenörlük yapan ve beşinci kez Baş Antrenör olarak görev yapacak olan Olcay Orak, Botaşspor camiasının bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi ve şöyle konuştu:

‘Bu camianın bir parçası olmak beni memnun ediyor. Yapacağımız organizasyonlarla Botaşspor’u daha iyi noktalara getireceğiz. En önemli misyonumuz önümüzdeki yıllarda Türk oyuncu sayısını ve kalitesini arttırmayı amaçlıyoruz. Amacımız Türkiye Kupası, Türkiye Ligi ve Avrupa’da iyi işler yapmak.Türkiye kupasına katılmayı ve finale kadar gitmeyi amaçlıyoruz. Ligde Play-Off’a kalarak gidebileceğimiz yere kadar gitmeyi planlıyoruz. Avrupa’da ise geçen yıl çok iyi işler yaptık, yine en iyisini hedefliyoruz. Altyapıda ise şampiyonluklar elde ettik,önümüzdeki yıllarda da bu başarının devamını getirmek istiyoruz’