Aylık arşivler: Nisan 2016

Tofaş, Adanaspor Önünde Farklı Galip

Türkiye Basketbol Ligi 33. hafta maçında TOFAŞ, genç oyuncularının etkili oyunuyla Adanaspor’u sahasında 119-67 mağlup etti.

TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye TOFAŞ, Barış, Yiğit, Caner, Kaloyan Ivanov ve Muhsin beşiyle başladı. Maça 5-0’lık seriyle giriş yapan Kırmızı Beyazlılar 5. dakikayı 13-11 önde geçti. Kalan bölümde farkı daha da açan TOFAŞ çeyreği 29-19 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk sayıları Adanaspor’dan gelse de TOFAŞ bu periyotla beraber oyuna ağırlığını korudu ve 15. dakikayı 40-25 üstün geçti. Devrenin bitimine 2 dakika kala 2000 doğumlu Mert Konuk ilk kez TOFAŞ A Takım formasıyla sahaya çıktı ve bu çeyrekte ilk sayılarını kaydetti. Bursa temsilcisi kalan bölümde farkı daha da açtı ve soyunma odasına 28 sayı farkla girdi: 60-32

Üçüncü çeyrekte iki takımda karşılıklı sayılar üretirken TOFAŞ tamamen altyapıdan çıkan oyuncularla kurulu beşle mücadele etmeye başladı ve final periyoduna 50 sayı farkla önde girdi: 94-44

Dördüncü çeyrekte de Tecrübeli Antrenör Orhun Ene genç oyuncularıyla mücadele etti. Kalan 10 dakikada da istekli oyununu sürdüren genç oyuncuların katkısıyla TOFAŞ sahasında Adanaspor’u 119-67 mağlup etti. Maçın en skorer ismi 21 sayıyla ilk kez A Takım formasını giyen Mert Konuk oldu. Kırmızı Beyazlılarda Berkan Durmaz 19 sayı-6 ribaund, Muhsin Yaşar 12 sayı, Kadir Bayram 10 sayı-9 asist ve 8 sayı-3 ribaund-4 asistle Yiğit Arslan galibiyete katkı verdi.

Besyo Hazırlık Ankara Beden Eğitimi Hazırlık Kursu

Besyo hazırlık kursları uzmanlığını bu alan üzerine yapmak isteyen hemen her öğrencinin aklına gelen seçenekler arasındadır. Ülkemizde bu alanda bulunan ihtiyaç açığının giderilebilmesi adına özel sektörün teşvikleriyle belirli süreleri kapsayan eğitimler planlanmıştır. Bölüme hazırlanan öğrencilerin düzenli olarak derslere katılarak hazırlanan parkurlarda ter döktüğü bir ortamdan bahsetmekteyiz. Sınav günü göreceğiniz parkurların neredeyse tamamı ile sınav öncesinde karşılaşmanın rahatlığı ile hareket edebilmek adına bireysel çalışmalarınızın arasına bir de kurs eğitimlerini ilave etmelisiniz. Hedefiniz besyo ise; profesyonellere ihtiyaç duyabilirsiniz. Besyo Hazırlık Ankara ilinde tercihiniz Zirve Spor Akademisi olmalı !

Bireysel imkanlarınızla bir şekilde yürüttüğünüz çalışmalarınızda rakiplerinizin ne durumda olduğundan haberdar olmadığınızdan eksik yönlerinizi belirlemek imkansız bir noktaya ulaşacaktır ancak kursa yazıldığınızda rakiplerinizin durumunu öğrenerek kendinizi daha fazla çalışmaya teşvik edebilirsiniz. Öte yandan; kurs bünyesinde eğitim veren kimselerin uzman olmaları durumunda sizlere katacakları çok fazla şey olduğunu söyleyebiliriz. Kısıtlı imkanlarla hizmet vermeye çalışan kursların stajyer öğretmenlerle eğitim vermeye çalıştığı görülmektedir ancak kendisi dahi tam anlamıyla bir yerlere varamamış stajyerlerin sizlere katacağı bir şey yoktur. Bu hususa çok dikkat etmenizi öneririz. Profesyonel ellerde kusursuz bir hazırlık yaparken amatör ellerde yeteneklerinizi körelebilir. Yaşadığınız şehirde kapsamlı bir kurs araştırması yaparak seçeneklerinizi sıralayın ve her kursu tek tek araştırın. Yapacağınız araştırmaların neticesinde elde edeceğiniz verileri tek tek kıyaslayın. Bu hususa vakit ayırmanızı öneririz çünkü prestijli kursları bulmak o kadar da kolay değil. Müşteri yorumlarını incelemeniz dahi herhangi bir kursun verdiği eğitimler hakkında genel bilgiler verecektir.

Beden eğitimi hazırlık aşamasında prestijli bir kursun profesyonel desteğini arkanıza aldığınızda farkı hissedecek kendinizden emin bir şekilde gün be gün başarıya yaklaşacaksınız. Kursa kayıt yaptırmadan önce antrenörünüzden bir haftalık bir deneme ders talep edin ve dersleri dikkatlice inceleyin. Hazırlık sürecinde düzen ve disiplin hususlarını sürekli analiz etmelisiniz

Galatasaray Odeabank Final Maçına Çıkıyor

Galatasaray Odeabank, Eurocup finalinin ilk maçında Strasbourg’a 22 Nisan cuma günü Türkiye saatiyle 22.00’de konuk oluyor.

Galatasaray Odeabank – Strasbourg Eurocup Final maçları NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.

Basketbol Uleb Avrupa kupası ilk maçı 22 Nisan’da ikinci maç ise 27 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’de oynanacak ve iki maçın toplam skoruna göre avantaj elde eden takım şampiyon olacak.

Finalin ikinci maçının Abdi İpekci’de oynayacak olması Galatasaray Odeabank için çok büyük avantaj. İlk maçtan kötü bir skorla ayrılsa bile, Galatasaray’ın bunu kendi sahasında telafi etme şansı olacak. Ancak Strasbourg Euroleague’den gelen güçlü bir takım. Eurocup finaline çıkarken ilk maçı kendi evlerinde 6 sayıyla kaybetmelerine rağmen deplasmanda 8 farkla kazanarak adını finale yazdırmayı başarmıştı. O yüzden içeride de dışarıda da Galatasaray’ın dikkatli olması gerekiyor.

Finali kazanan takım Euroleague’e direk katılma hakkı kazanacak. Eğer Galatasaray şampiyon olursa Euroleague’de 4 Türk takımı ülkemizi temsil etme hakkına kavuşacak. Daha önce statü değiştirdiğini açıklayan ve Şampiyonlar ligi adını alacak turnuvaya Anadolu Efes ve Fenerbahçe direk katılırken Darüşşafaka Doğuş ise wild card ile davet edilmişti.

İstanbul’daki 2. maça yoğun ilgi
Galatasaray Odeabank – Strasbourg Eurocup Final 2. maçı biletleri 2 dk içinde satıldı. Salonun kapasitesi 12.000 kişi olmasına rağmen biletlere toplam 60.000 talep olduğu açıklandı. Galatasaray’lı taraflar maça yoğun ilgi gösterdi.


Errick McCollum Eurocup’ın MVP’si Seçildi

Basketbol ULEB Avrupa Kupası’nda sezonun en değerli oyuncusu (MVP), Galatasaray Odeabank’ın ABD’li oyun kurucusu Errick McCollum oldu.

ULEB Avrupa Kupası’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre finalde Fransa’nın Strasbourg takımıyla karşılaşacak sarı-kırmızılıların skorer oyuncusu McCollum, 2015-2016 sezonunun MVP’si oldu.

Kupada maç başına 22 verimlilik puanıyla oynayan McCollum, 18,7 sayı, 4,4 ribaunt, 3,7 asist ortalamaları yakaladı.

McCollum, Avrupa’da çıktığı 18 maçta yüzde 50,3 iki sayı, 35,3 üç sayı ve yüzde 86,7 serbest atış isabetleriyle mücadele etti.

http://www.5haber.com/galatasaray-final-maci-ne-zaman-saat-kacta-hangi-kanalda-3569.html

Tofaş Best Balıkesir’i 90-83 Mağlup Etti

Türkiye Basketbol Ligi 31. hafta maçında TOFAŞ zevkli geçen mücadele sonunda Best Balıkesir’i 90-83 mağlup etti.

 

TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye TOFAŞ, Barış, Kadir, Caner, Jarvis Williams ve Kaloyan Ivanov beşiyle çıktı. Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin 5. dakikasını Kırmızı Beyazlılar’ın 11-8’lik üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra Kelley ve Tufan’la sayılar bulan Best Balıkesir 7. dakikayı 16-11 öne geçti. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçildi ve periyot 20-20’lik eşitlikle tamamlandı.

 

İkinci çeyreğe iyi başlayan Balıkesir ekibi TOFAŞ karşısında farkı bir ara yeniden 5 sayıya kadar çıkarsa da 15. dakika 32-32’lik eşitlikle geçildi. Bursa temsilcisi Jarvis Williams’ın sayılarıyla rakibi karşısında etkili olurken, 17. dakikada TOFAŞ Barış’ın turnikesiyle 39-37 önde geçti. Kalan bölümde Kırmızı Beyazlılar Caner’in üç sayılık basketleriyle farkı 12’ye (49-37) kadar çıkardı ve soyunma odasına 49-41’lik üstünlükle girdi.

 

Üçüncü çeyrek tempolu başladı. İki takım da savunmayı aksatınca karşılıklı basketlerle geçilen ilk bölüm sonunda 25. dakikayı TOFAŞ 62-55 önde geçti. Çeyreğin kalan bölümünde TOFAŞ rakibi karşısında üstünlüğünü sürdürdü ve final periyoduna 69-64 önde girdi.

 

Dördüncü çeyreğe de iyi başlayan Best Balıkesir Kelley ve Davis’le 31.30’da dakikada farkı 2’ye indirdi: 71-69. Konuk ekip üst üste bulduğu sayılarla 35. dakikada uzun bir aradan sonra öne geçti: 76-77. Bu dakikadan sonra TOFAŞ’ta Barış Ermiş sahneye çıktı. Yıldız oyuncunun sorumluluk almasıyla Kırmızı Beyazlılar sahasında Best Balıkesir’i 90-83 mağlup etti ve 28. zaferine ulaştı.

Sinpaş Denizli Basket Deplasmanda Galip

Türkiye Basketbol Ligi (TBL)’nin 31. haftasında Sinpaş Denizli Basket’i konuk eden Melikşah Üniversitesi rakibine 77-67’lik skorla mağlup oldu.
Melikşa Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodu 19-19 eşitlikle geçildi. İkinci periyotta Hilton Armstrong ile etkili olan konuk ekip soyunma odasına 10 sayılık farkla 42-32 önde gitti. Üçüncü periyoda etkili başlayan Melikşah Üniversitesi 13-0’lık seri ile periyodun ilk 5 dakikasında 45-42 öne geçti. Üçüncü periyodun son 5 dakikasında da etkili oyununu sürdüren turuncu-beyazlı ekip son periyoda 54-49 üstün başladı. Dördüncü periyodun son dakikalarında sayı bulmakta zorlanan Melikşah Üniversitesi maçtan 77-67 mağlup ayrıldı.
Melikşah Üniversitesi’nde Jeremy Ingram 32 sayı, 3 ribaunt, 3 asist, Hadi Doğan 9 sayı, 4 ribaunt, 1 asist, Bulut Altın7 sayı, 4 ribaunt, 3 asistle oynadı.
Sinpaş Denizli Basket’te ise, Kenny Boynton 17 sayı, 4 ribaunt, 2 asist, Hilton Armstrong 15 sayı, 17 ribaunt, 1 asistle galibiyette önemli rol oynadı.
Maç sonrası basın toplantısında konuşan Melikşah Üniversitesi Baş Antrenörü Halil Atlı şunları söyledi:
“ Bugüne kadar oynadığımız maçlardan farklı bir maç oldu. Kazanabileceğimiz bir maçı rakibimize verdik. Sezon daha bitmedi. Üç maçımız daha var. Hedefimize ulaşmak için bu üç maçı da kazanmak zorundayız. İpler bizim elimizdeydi artık başka sonuçları da beklemek zorunda kalacağız. Bize düşen mücadelemizi sonuna kadar sürdürmek olacaktır.”

Zirve Üniversitesi’nden Play-off’lara Güzel Başlangıç

Türkiye Basketbol İkinci Liginde (TB2L) Play-off heyecanı başladı. Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı play-off ilk maçında kendi evinde Tofaş Gelişim’i ağırladı. Oldukça zevkli geçen maçta gülen taraf 85-49’la ev sahibi ekip Zirve Üniversitesi oldu.

Maça iki takım oyuncuları da kontrollü başladı ve ilk periyot 22-17 ev sahibi üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta oyuna etkinliğini koyan Zirve Üniversitesi devreyi 38-25 önde kapadı. Devrenin ardından hız kesmeyen yeşil beyazlılar durumu 59-36 yaptı. Son periyotta da farkı açan Zirve Üniversitesi karşılaşmayı 85-49 yaparak seride 1-0 öne geçti ve play-off’lara güzel bir başlangıç yaptı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “ Zirve Üniversitesi Basketbol Takımını ve teknik ekibi almış oldukları galibiyetten ötürü kutluyorum. Takımımıza destek olmak için gelen seyircilerimize de teşekkür ediyorum. Gruplardan sonra Play-off’lara güzel bir başlangıç yaptık. Umarım hedeflerimize ulaşırız.” dedi.

Zirve Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Emre Nakıboğlu, “Oyuncularımızı ve teknik ekibimizi almış oldukları galibiyetten ötürü kutluyorum. İyi ve etkili bir oyun ortaya koyduk ve bunun sonucunda farklı bir şekilde galip geldik. İstikrarlı oyunumuzu da playofflarda sergileyip hedefimize ulaşmak istiyoruz.” diye belirtti.

Botaş Spor’dan Basın Açıklaması

Kadın basketbol takımımızın 6 Nisan 2016 tarihinde Adana ASKİ Spor
kulübü ile oynadığı maçta yaşananlar bizleri derinden üzmüştür.
32 yıllık mazisi süresince Adana ve çevresine sportif hizmeti ilke edinmiş
kulübümüz bu yaşananları kesinlikle hak etmemiştir. Kulübümüz kurulduğu
yıllardan beri Türk basketboluna sayısız oyuncu yetiştirmiş, milli takımların her
kategorisine onlarca sporcu vermiş, Türk basketbolunun en fazla antrenör
yetiştiren kulübü olmuş, bir çok gencin sporcu bursuyla yurtiçi ve yurt dışında
eğitim almasına katkıda bulunmuştur.

Tüm bunları yaparken; Adanamıza A takım olarak 2 Türkiye
Şampiyonluğu, 2 Türkiye kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı kupası ve Avrupa da final
oynayan ilk TÜRK takımı ünvanını getirmiştir. Alt yapılarda da küçükler-yıldızlar
ve gençler kategorilerinde sayısız şampiyonluklar, okul ve kulüp birlikteliği ile de
ilk-orta-lise ve üniversiteler düzeyinde Türkiye şampiyonlukları kazandırmıştır.
Tüm bunlardan daha önemlisi ‘Yetiştirerek yarıştır’ prensibiyle mücadele
eden takımımız öncelikle Adana çevre il ve ilçelerine daha sonra Türkiye deki
birçok il ve ilçemize model olmuş, kadın basketbolunun ülkemizde
yaygınlaşmasına katkı sağlamıştır.

Sportif başarılarının yanında yapmış olduğu sayısız sosyal sorumluluk
projeleri ve paneller ile de Adanamızda çocuk, genç, yaşlı, engelli ve
kimsesizlerin her daim yanında olmuştur.

Adana ve Türk kamuoyu tarafından çok iyi bilinen ve takdir edilen
faaliyetlerimize rağmen 6 Nisan 2016 tarihinde yapılan maçta kulübümüz
yönetim, teknik kadro ve sporcularına karşı gerçekleştirilen küfür içerikli sözlü
saldırılar başta Adanalı hemşerilerimiz olmak üzere sporcularımızı, sporcu
ailelerini ve camiamızı incitmiş, yaralamıştır.

Her iki takım oyuncuları Adanamızı yıllarca sürecek şaibelerden uzak
tutacak olimpizm ruhunu sahaya yansıtırken, müsabaka sırasında bir şahsın
resmi maç anons mikrofonunu ele geçirerek federasyonun tüm görevlilerinin
gözü önünde ” Adana düşmanları ” şeklinde yaptığı anons, maç boyunca devam
eden küfür içerikli sözlü saldırıların, maç sonunda da artarak devam etmesine
yol açmıştır.

Fair Play ruhuna uymayan bu olaylara rağmen ;
BOTAŞSPOR’ un idari ve teknik heyetinin, sporcu kadrosunun ve Adanalı
taraftarların sağduyusu sayesinde daha vahim muhtemel olaylar
yaşanmamıştır.

Gerek maç esnasında ve gerekse maçın sonunda yaşanan olaylar ses ve
görüntüleriyle Basketbol Federasyonunun kayıtlarında yer almıştır.
Yaşanan bütün üzücü olayların bir daha yaşanmaması için başta
Basketbol Federasyonu olmak üzere tüm yetkililerin bu konuya hassasiyet
göstermelerini bekler, kamuoyunun takdirlerine arz ederiz.

BOTAŞ SPOR YÖNETİM KURULU

Sakarya, Tofaş’ı Uzatmada Geçti

Türkiye Basketbol Ligi’nin 30. haftasında TOFAŞ çekişmeli geçen ve 83-83’le uzatmaya giden mücadele sonunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol’a 96-90 mağlup oldu.

Sakarya Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye TOFAŞ, Barış, Mejia, Caner, Ivanov ve Kaya beşiyle başladı. Karşılaşmaya iyi başlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol 5. dakikayı dışardan ürettiği sayılarla 12-8 önde geçti. Kırmızı Beyazlılar rakibi karşısında Yiğitcan’ın üç sayılık basketiyle 6.30’da 17-15 öne geçti. Çeyreğin son dakikasına 22-19 üstün giren TOFAŞ periyodu da 22-21 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan Bursa temsilcisi Mejia’nın sayılarıyla 12.30’da farkı 7’ye çıkardı: 21-28. Ev sahibi ekip Washington ve Can’ın sayılarıyla 14. dakikada önce skora dengeyi getirdi (30-30) ardından da faul çizgisinden bulduğu sayıyla 15. dakikayı 31-30 önde geçti. Rakibi karşısında Caner Topaloğlu’yla yeniden öne geçse de (32-35) devrenin son dakikasına Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol’un 41-38 üstünlüğüyle girildi. Kalan bölüm karşılıklı sayılarla geçildi ve soyunma odasına Sakarya ekibinin 43-40’lık üstünlüğüyle girildi.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol iyi savunmasının karşılığını hücumda da değerlendirince 25. dakikada farkı 13 sayıya çıkardı: 62-49. Rakibi karşısında Hadi Özdemir ve Kaloyan Ivanov’la sayılar bulan TOFAŞ 14-4’lük seriyle 29. dakikada farkı 3’e indirdi: 66-63. Kalan bölümde TOFAŞ öne geçme şansını iyi değerlendiremeyince Sakarya temsilcisi final periyoduna 70-67 önde girdi.

Dördüncü çeyreğe iyi başlayan TOFAŞ 33.20’de Ümit Sonkol’un iki sayılık basketiyle önce skora dengeyi getirdi (71-71), ardından da Caner’in basketiyle 35. dakikada 73-71 yeniden öne geçti. Bu dakikadan sonra her iki takım da skor bulmakta zorlanırken Bursa temsilcisi 38. dakikayı 75-73 üstün tamamladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol son dakikaya girerken Can’la skoru 74-75’e getirdi. TOFAŞ bitime 40 saniye kala Ümit’in üç sayılık basketiyle farkı 4’e çıkardı: 74-78. Kalan bölümde Sakarya ekibi taktik faullere başvururken TOFAŞ bitime 8 saniye kala 83-81 önde girdi. Ev sahibi ekip Kerem’in son saniye basketiyle maçı 83-83’le uzatmaya götürdü.

Uzatma periyoduna iyi başlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol oldu. Yeşil Siyahlılar içeriden Evans’la bulduğu sayılarla 2.45 kala skoru 89-84 yaptı. Kalan bölümde farkı 10 sayıya kadar çıkaran ev sahibi ekip karşısında TOFAŞ skor üretmekte zorlanınca sahadan 96-90’lık mağlubiyetle ayrıldı ve üçüncü yenilgisini almış oldu.

Tribünler Maç Kazandırıyor!

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’ni zirvede tamamlayıp yükseldiği 2. Lig E Grubu’nda 5’te 5 yaparak yine zirvenin değişmezi olan Ekiz Yumurta Foça Basketbol, 6. gücü olan taraftarını oldukça etkin kullandı. Yeni kurulmasına rağmen Foça halkının kısa sürede sahip çıktığı Ekiz Yumurta Foça Basketbol Kadın Takımı ilçenin gözbebeği oldu. Maçlarını oynadığı Bağarası Spor Salonu’nu her maç tıka basa dolduran yeşil-beyazlı basketbolseverler takımlarının itici gücü oldu. Foça’daki 12 maçta 12 galibiyet alan Ekiz Yumurta Foça Basketbol, evinde bileği bükülmeyen az sayıdaki takımdan biri.

Takımı şahlandıran bir taraftara sahip olduklarını belirten Ekiz Yumurta Foça Basketbol Kurumsal İletişim Direktörü H. Serkan Sadıkoğlu, “Sadece skor üzerine kurulmuş bir kulüp değiliz. Basketbolun tüm güzelliklerini sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Foça’daki maçlarımıza 7’den 77’ye her yaş grubundan insanlar, aileler, Foça’da yaşayan sanatçılar geliyor. Bu sıcak ortam bizlerin doğru işler yaptığımızı gösteren önemli güzellikler. Her maç salonumuz doluyor ve şu ana kadar kendi evimizde maç kaybetmeden 12’de 12 yaptık. Becker ve Çekmeköy maçlarında salona giremeyen taraftarlarımız oldu. Bu maçları kazanmamızda da taraftarlarımızın müthiş desteğini yadsıyamayız. Foça’da şimdiden Muğla’da düzenlenecek olan 8’li finallerin heyecanı başladı. Foça halkı Muğla’da da 6. adamımız olacaktır” şeklinde konuştu.

Sadıkoğlu ayrıca bu kadar ateşli taraftara sahip olmalarına rağmen salonda fair-play’e aykırı en ufak bir olay olmadığının altını çizerek “Foça halkı bu konuda da diğer ilçelere örnek olmaktadır” dedi.

Basketbol Günlüğü’ne Göz Atmak İster misiniz?

Son zamanlarda ülkemizde kaliteli basketbol blogu bulmak oldukça zor. Yeni açılan basketbol blogu Basketbol Günlüğü bu ihtiyacı karşılayacak gibi gözüküyor.

Basketbol Günlüğü sitesinde Türkiye Basketbol Ligi, Euroleague ve NBA kategorilerinin yanı sıra Avrupa Ligleri ve çeşitli köşe yazıları yer alıyor. Maç görüntülerinin de ziyaretçilere ulaştırılmaya çalışıldığı Basketbol Günlüğü maç özeti ve maç raporu alanlarında da oldukça iddia sahibi. Güncel basketbol haberleriyle okuyucularını sürekli bilgilendirmeye çalışan Basketbol Günlüğü özgün tarzda oluşturulmuş kaliteli içerikleriyle göze çarpıyor.

Basketbolun anavatanı olarak nitelendirebileceğimiz Amerika NBA ligi ile ilgili kaliteli içeriklerin yer aldığı Basketbol Günlüğü, NBA’den güncel haberler, maç yorumları ve en iyi hareketlerden derlemeler sunuyor. NBA kategorisi ile ilgili oldukça fazla sayıda içerik olduğunu söyleyebiliriz. Golden State Warriors’un son zamanlardaki fırtınasını adeta canlı olarak Basketbol Günlüğü sitesi üzerinden takip edebilirsiniz. Stephen Curry ile ilgili gelişmelere de ulaşabileceğiniz sitede birçok NBA ve basketbol oyuncusuyla ilgili haberler ve inceleme yazıları bulunuyor.

Euroleague maçlarını da takip edebileceğiniz sitede Fenerbahçe ve daha birçok takımın Euroleague serüvenini özgün yazılarla okuyabilirsiniz. Avrupa basketbolunun en üst ligi olan Euroleague takımlarının gidişatlarını takip etmek için Euroleague kategorisini tıklamanız yeterli Eurocup ve Galatasaray ile ilgili yazıların da sitede bulunduğunu görebilirsiniz. Özellikle maçların ardından maç özetlerini okuyucularıyla buluşturmaya çalışan sitede maçların ardından özetleriyle birlikte maç hikayeleri göze çarpıyor. Basketbol günlüğü sitesinin ülkemiz basketboluna yeni bir soluk getirmesini umuyor, kendilerine hayırlı olsun diyoruz.

Site adresi: Basketbol

Basketbol Günlüğü

Profesyonel Temizliğin Adresi

Ankara Temizlik Şirketi, profesyonel kadrosuyla siz değerli müşterilerimize; inşaat sonrası temizlik, tadilat sonrası temizlik, halı ve koltuk temizliği, alışveriş merkezi temizliği gibi hizmetler sunmaktadır. Ayrıca ev ve ofis temizliği hizmeti de vermekteyiz. Firmamız,  sizin ihtiyacınız olan tecrübeli temizlik personellerinden oluşmaktadır. Kaliteli bir temizlik istiyorsanız bu işi bize bırakın. Şimdi temizlik konusunda merak ettiklerinizden bahsedelim: Öncelikle yapmanız gereken eviniz, ofisiniz veya işyeriniz için firmamızla irtibata geçip randevu alarak ilk adımı atmış olmak… Bundan sonra şirketimizden yönlendirdiğimiz  temizlik ekibimiz size ulaşacaktır. Temizlik yapılacak olan mutfak, banyo, tuvalet, oda, salon, balkon, camlar, duvarlar, yerler, tavan kontrol edildikten sonra temizliğe başlanır. Mutfak temizliğinde dilerseniz dolapların içini boşaltıp bütün ürünleri ayrı ayrı temizletebilirsiniz. Buzdolabı gibi zor temizlenen beyaz eşyaların yüzeysel temizliği yapılır. Lavabo, eviye, tezgâh temizlendikten sonra duvarlar ve yerler silinir. Banyo temizliğinde hijyen kurallarına dikkat edilir. Tüm alan dezenfekte edilir. Bu konuda özellikle küvet, duşakabin, lavabo, klozet gibi mikrop olasılığı yüksek yerler ayrıca dezenfekte edilir. Banyo aksanları ve fayanslar da temizlenip ilk günkü görünümüne kavuşturulur. Cam temizliğinde iç ve dış cam silinirken mermerler de temizlenir. Balkonda yerler ve korkuluklar, oda temizliğinde ise vitrin, masa, koltuk, dolaplar,sehpa en ince detaylarına kadar temizlenir.

En zor temizliklerden bir tanesi de inşaat sonrası temizlik tir. Ev veya iş yerinizde tadilat yaptırdınız veya yeni bir ev aldınız, heryerde moloz,harç, sıva, boya, alçı kalıntıları ve aklınızdaki “Burası nasıl temizlenecek?” sorusu mu var? Tam da burada firmamız devreye giriyor. Her biri alanında uzman temizlik personellerimiz, siz bize ulaştıktan kısa bir süre sonra geleceklerdir. Temizlik yapılacak olan mekanda öncelikle kullanacakları malzemeleri tespit ederler ve hemen temizliğe başlarlar. Camlardaki bantları, harç ve boyaları özel kimyasal ilaçlarla yumuşatıp cam kazıyıcı yardımıyla temizlenir. Zemine de aynı işlem farklı kimyasallarla uygulanır. WC ve lavabonun uygun kimyasallarla temizliği yapılır. Ayrıca firmamız ev ve ofis temizliği, tadilat sonrası temizlik halı ve koltuk temizliği, alışveriş merkezi temizliği hizmetleri de vermektedir.

Firmamızın temizlik sırasında kullandığı ürünler (TSE) standartlarına uygundur ve uygulandığı bölgede hassas yüzeylere asla zarar vermez. PVC bantlarına kesin çözüm basınçlı buhar makinesi ile tüm bantları ve boya kalıntılarını ortadan kaldırıyoruz. Ankara’da temizlik hizmeti veren firmamız 10 yıllık tecrübesiyle siz değerli müşterilerimize memnuniyet garantisi vermektedir. Tadilat sonrası temizlik hizmeti veren firmamızla; ev ve ofis temizliği, inşaat sonrası temizlik, halı ve koltuk temizliği, alışveriş merkezi temizliği hizmetleri almak için de irtibata geçebilirsiniz.

Firmamız yerinde halı ve koltuk temizliği vermektedir. Yapılacak yıkama hizmeti halının rengine ve kumaşına, cinsine göre değişmektedir. Bunun yanısıra halıfleks temizliği de yerinde yapılır. Fırçalama özelliği olan halı yıkama makineleri, halı yıkama şampuanları ve leke sökücülerle fırçalanır. Sonra vakumlama yapılarak  tüm sular çekilir. Ayrıca firmamızdan ev ve ofis temizliği, inşaat sonrası temizlik, alışveriş merkezi temizliği için de profesyonel ekibimiz gelmesini talep edebilirsiniz.

Devamlı gittiğimiz alışveriş merkezlerinin temizliği çok önemlidir. Firmamız bu mekanlarda hijyen sağlar ve temizlik yaparken alışveriş merkezine gelenlerin dolaşımına engel olmaz ve temiz bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlar. Eğer siz de işinizi şansa bırakmak istemiyor, kaliteli ve güvenli bir ekiple çalışmak, ev ve ofis temizliği, inşaat sonrası temizlik, tadilat sonrası temizlik, halı ve koltuk temizliği gibi işlerle uğraşmak istemiyorsanız firmamıza ulaşın, siz işinize bakarken mekanlarınızın hijyenik ve tertemiz olmasını sağlayalım.

Galatasaray Odeabank’ın Eurocup Finali 22-27 Nisanda

Galatasaray Odeabank 89-75 kazandığı ilk maçın ardından Gran Canaria’ya deplasmanda uzatmalar sonucunda 94-81 yenilmesine karşın 1 sayılık averajla adını finale yazdırarak tarihi bir başarıya imza attı.

Baştan sona çekişmeli geçen yarı final ikinci maçında maçın normal süresi 90-76 bitti ve 14 sayılık fark oluştuğu için 5 dakikalık uzatma periyoduna gidildi. Uzatmalarda farkı 1 sayı indirmeyi başaran Galatasaray final topunu da iyi savununca Eurocup finaline giden takım olmayı başardı.

Lasme ve Davis’in 5 faulle oyun dışında kalması Galatasaray’ı çok zorlasa da yüreğini ortaya koyan Galatasaray maç topunu savunarak gerekli averajı elde etmeyi başardı. Galatasaray’da Micov 21 sayıyla en skorer oyuncu olurken McCollum 16 sayıya skora en çok katkı yapan 2. oyuncumuz oldu.

Eurocup Final Maçı ne zaman hangi kanalda?
Eurocup finali iki maç üzerinden oynanacak. İlk maç 22 nisanda Fransa’da ikinci maç 27 nisanda İstanbul’da oynanacak ve şampiyon belli olacak.

Galatasaray Odeabank – Strasbourg Eurocup Final maçları TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Finalin ikinci maçını evimizde oynayacak olmamız çok büyük avantaj olacak. İlk maçtan kötü bir skorla ayrılsak bile evimizde bunu telafi etme şansımız olacak. Ancak Strasbourg Eurolague’den gelen güçlü bir takım. Eurocup finaline çıkarken ilk maçı kendi evlerinde 6 sayıyla kaybetmelerine rağmen deplasmanda 8 farkla kazanarak adını finale yazdırmayı başarmıştı. O yüzden içerde de dışarda da dikkatli olmamız gerekiyor.

Adını finale yazdırarak büyük gurur yaşatan Galatasaray Odeabank’a finalde başarılar dileriz.

Finali kazanan takım Euroleague’e direk katılma hakkı kazanacak. Eğer Galatasaray şampiyon olursa Euroleague’de 4 Türk takımı ülkemizi temsil etme hakkına kavuşacak.

Kaynak: http://www.5haber.com/galatasaray-odeabank-finalde-rakip-strasbourg-3039.html

Galatasaray Odeabank Eurocup Yarı Final Maçı

Galatasaray Odeabank Avrupa Kupası finali için bu akşam İspanya’da parkeye çıkıyor. İlk maçı 89 – 75 kazanan Galatasaray erkek basketbol takımı 14 sayı averajı koruması halinde adını finale yazdıracak. Türkiye saatiyle 22.30’da başlayacak karşılaşma TRT spor ve Eurosport 2 kanallarından canlı olarak izlenebilecek.

Eurocup Finali Çok önemli
Eurocup’ı kazanan takımın Euroleague’e direk katılma hakkı bulunduğu için hem maddi hemde manevi anlamda Ergin Ataman ve öğrencilerini en çok motive eden sebeplerin başında gelmektedir.

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, ULEB Eurocup Yarı Final 2. maçında 6 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 22.30’da Herbalife Gran Canaria ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. İspanya’da bulunan Gran Canaria Arena’daki karşılaşma TRT Spor ve Eurosport 2 ekranlarından naklen yayınlanacak. Yarı finalin ilk karşılaşmasında rakibini Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 89-75 mağlup eden Galatasaray Odeabank’ın adını finale yazdırması için 14 sayılık farkı koruması yeterli olacak.

Maç: Herbalife Gran Canaria – Galatasaray Odeabank

Yer: Gran Canaria Arena, İspanya

Ne zaman: 06.04.2016 Saat: 22.30

Hangi Kanalda Şifresiz Canlı Yayın: TRT Spor, Eurosport 2

 

Galatasaray Odeabank bu sezon evinde oynadığı son 16 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Eurocup’ta son dokuz maçını kazanan Sarı-Kırmızılılar, bu istatistikle Eurocup’ta ev sahibi avantajını en iyi kullanan takım konumunda. Galatasaray, Eurocup çeyrek final serisinde ilk maçı kaybedip ikinci maçı kazanarak bir üst tura çıkan tek takım oldu.

Galatasaray Odeabank, Eurocup’ta evinde oynadığı son 7 karşılaşmayı rakiplerine karşı ortalama 20.1 sayı farkıyla kazandı.

Eurocup Verimlilik Puanında ilk 2 sırada yer alan takımlar karşı karşıya

Takım olarak verimlilik puanı sıralamasında 21 karşılaşmada 2.049 puanı bulunan Galatasaray Odeabank, bu alanda Eurocup’ta birinci sırada bulunuyor. İkinci sırada ise, 2.023 puanla rakibimiz Herbalife Gran Canaria yer almakta.

Eurocup Sayı Kralı Galatasaray’dan

Errick McCollum, Herbalife Gran Canaria karşısında ürettiği 18 sayıyla birlikte Eurocup sayı liderliğinde birinci sıraya yerleşti. McCollum, çıktığı 17 karşılaşmada toplamda 321 sayı üreterek Takımımızın skor yükünü başta çeken oyuncular arasında bulunuyor. Errick McCollum, Mart ayından bu yana çıktığı dokuz karşılaşmada serbest atış çizgisinde 44/50 isabetle oynadı.

Vladimir Micov, son sekiz Eurocup mücadelesinde en az bir 3 sayılık basketle oynuyor.

Stephane Lasme, Eurocup ve lig kulvarında son 14 karşılaşmada en az bir blok yaptı.

Rakibimiz Herbalife Gran Canaria:

Baş Antrenörlüğünü Aito Reneses’in yaptığı Herbalife Gran Canaria’nın kadrosunda Albert Oliver, Alen Omic, Kevin Pangos, Sasu Salin, D.J. Seeley, Brad Newley gibi önemli skorer oyuncular bulunuyor.

İspanya Ligi’nde son olarak 2 Nisan Cumartesi günü Rio Natura Obradoiro’ya konuk olan Herbalife Gran Canaria, rakibini 68-80 mağlup etti. Karşılaşmada Sasu Salin 15, Xavi Rabaseda 14, Eulis Baez ise 11 sayıyla oynadı. Gran Canaria, bu galibiyetle birlikte ligde 17 galibiyet ve dokuz yenilgiyle beşinci sırada bulunuyor.

Gran Canaria, Eurocup normal sezonda sekiz galibiyet ve iki yenilgiyle Top 32’ye kaldı. İspanya temsilcisi, Top 32’yi beş galibiyet ve bir yenilgiyle lider olarak geçti. Rakibimiz, ilerleyen turlarda önce CSP Limoges’u geçerken, çeyrek finalde Stelmet Zielona Gora ile eşleşti. Zielona Gora karşısında ilk maçı deplasmanda 82-93 ile geçen Gran Canaria, ikinci maçta 83-86 yenilmesine rağmen yarı finale çıkmayı başardı.

Takımımızın Gran Canaria ile ilk karşılaşması 2007-08 sezonu ULEB Cup organizasyonunda Top 16 turunda gerçekleşmişti. İç sahada oynanan karşılaşmayı 99-74 Galatasaray kazanırken, deplasmandaki mücadeleyi 88-79 Gran Canaria kazansa da tur atlayan taraf Takımımız olmuştu. Galatasaray o turnuvada yarı finalde yine bir İspanyol temsilcisi olan Joventut Badalona ile karşılaşmış, mücadeleden 90-83’lük skorla tur atlayan taraf rakibimiz olmuştu. Yarı finalin ardından Dinamo Moskova’ya kaybeden Takımımız, turnuvayı dördüncü tamamlamıştı.

Takım İstatistikleri (Herbalife Gran Canaria – Galatasaray Odeabank):

Atılan Sayı: 84.8 – 84.1
Ribaund: 36.3 – 36.5
Asist: 19.3 – 18.2
Top Çalma: 5.1 – 6.0
Blok: 2.4 – 3.5
Top Kaybı: 13.7 – 11.6
İki Sayı Yüzdesi: %53.1 – %53.8
Üç Sayı Yüzdesi: %37.7 – %36.4
Serbest Atış Yüzdesi: %72.9 – %80.6
Verimlilik Puanı: %96.3 – %97.6

İstatistik Liderleri (Herbalife Gran Canaria – Galatasaray Odeabank):

Sayı Lideri: Alen Omic (13.9) – Errick McCollum (18.9)
Ribaund Lideri: Alen Omic (7.7) – Stephane Lasme (6.5)
Asist Lideri: Kevin Pangos (5.0) – Blake Schilb (3.9)
Top Çalma Lideri: Sasu Salin (0.8) – Vladimir Micov (1.0)
Blok Lideri: Sitapha Savane (0.6) – Stephane Lasme (1.3)
Verimlilik Lideri: Alen Omic (19.3) – Errick McCollum (21.3)

Kaynak: 5haber

http://www.5haber.com/galatasaray-odeabank-basketbol-takimi-avrupa-finali-icin-ispanyada-3024.html