Basketbol Oskarları Sahipleri Belli Oldu

BAD 2010 BASKETBOL OSKARLARINI KAZANANLAR AÇIKLANDI..

BAD (Basketbol Adamları Derneği) Yönetim Kurulu tarafından her yıl geleneksel olarak verilen BASKETBOL OSKARLARI’nı 2010 yılında kazananlar da açıklandı.
BAD Başkanı Avni Erboy, 100 kişilik özel jürinin titiz bir çalışma sonrasında her yıl olduğu gibi geride bıraktığımız 2010 yılında da Baslketbol Oskarlarını hak edenleri belirlediklerini ifade ederek, “Basketbol Oskarları, hak edenlere verilen bir değerin göstergesi, sembolüdür. Maddi olarak hiç bir değeri olmamakla birlikte manevi olarak büyük değer taşımaktadır. Geleneksel olarak verilen ve ülkemizde bu daldaki tek ödül Basketbol Oskarlarını kazananları yönetim kurulumuz ve basketbol ailesi olarak kutluyoruz, başarılarının, basketbola katkılarının artarak daha da fazla devamını diliyoruz” dedi.
Erboy, basketbolda başarılı kişi, kurum, takım, kulüp seçiminde oldukça zorlandıklarını, jürinin oylarının 2010 yılının en isabetli kararlar olarak karşılarına çıktığına da sevindiklerini ifade ederek, “basketbolda gelecek yıllara taşıyacağımız Basketbol Oskarları’nı 6. yılında Türkiye’nin basketbol ailesini bir araya toplayan tek sivil toplum kuruluşu olan Basketbol Adamları Derneği’ne destek olan herkese de teşekkür ediyoruz” diyerek, 2010 yılı ödüllerini şöyle açıkladı:

Onur Ödülü: RECEP TAYYİP ERDOĞAN (Başbakan) Dünya Basketbol Şampiyonası, basketbola her yönde olan büyük katkılıları nedeniyle
Özel Ödül: FARUK NAFİZ ÖZAK (Devlet Bakanı) Dünya Basketbol Şampiyonasına katkıları ve Pınar Karşıyaka Basketbol Takımının Kıbrıs Rum Kesiminde mahruz kaldığı saldırı sonrası kulübe, takıma sahip çıkarak İzmir’e kadar gelip havaalanında takımı karşılaması. EGEMEN BAĞIŞ (Devlet Bakanı, Başmüzakereci) Pınar Karşıyaka Basketbol Takımının Kıbrıs Rum Kesiminde mahruz kaldığı saldırı sonrası kulübe, takıma sahip çıkarak İzmir’e kadar gelip havaalanında takımı karşılaması.
Yılın Takımı: A MİLLİ BASKETBOL TAKIMIMIZ (Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olması nedeniyle)
Yılın Antrenörü: BOGDAN TANJEVİÇ (Basketbol A Milli Takım ve Fenerbahçe Ülker basketbol takımlarındaki başarıları)
Yılın Oyuncusu: KEREM TUNÇERİ (EFES PİLSEN) (Milli Takım ve Efes Pilsen’deki başarılı oyunu)
Yılın Hakemi: DAĞDER DAĞLI (Yönettiği maçlardaki başarısı, övgü alması ve gelecek vaad etmesi)
Yılın Yöneticisi: SAMER ALBAYRAK (12 Dev Adam Projesindeki başarısı)
Yılın Gazetecisi: ÜMİT AVCI (Basketbolda ses getiren olumlu haberleriyle)
Yılın Spikeri: MURAT MURATHANOĞLU (Basketbol maçlarındaki anlatımı, basketbolu sevdirmesi)
Yılın Yorumcusu: İSMET BADEM (Basketbolu yurt geneline sevdirmesi, TV ve radyodaki ve yazılarındaki yorumlarıyla)

5 BASKETBOL ADAMINA HİZMET ÖDÜLÜ
BAD merkezi İzmir’de olması nedeniyle de bölgesel ödüller verdi. BAD Yönetim Kurulu, Dünya Basketbol Şampiyonası’nda İzmir Grubundaki çalışmaları ve organizasyonun mükemmel geçmesi için büyük uğraş veren, Gençlik Spor İl Müdürü SABRİ SADIKLAR, TBF Yönetim Kurulu Üyesi ATAKAN KARAKAPLAN, MHK Asbaşkanı FİRUZ KOÇAŞ, İl Basketbol Temsilcisi HALİL ÖZTÜRK ve TBF İzmir Büro Müdürü CELAL ARISAN’a “HİZMET ÖDÜLÜ” vermeyi kararlaştırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.